Väder Lidingö

Lidingö fredag 22 oktober 2021 v. 42

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Debatt: Vår dörr står vidöppen för konstruktiva diskussioner

tisdag 11 november 2014 18:24

Centerpartiet öppnar för ledarskap och uppmanar till breda lösningar.

Demokrati får ta tid. Men nu två månader efter kommunalvalet vill Centerpartiet öppna för bredare och samlande politiska lösningar. Vi fick drygt 17% av Lidingöbornas röster och befäste därmed ställningen som näst största parti. Därför känner vi ett särskilt stort ansvar för att vara med och forma Lidingös framtid.

Våra prioriteringar kring varsam exploatering och att utveckla hela ön, minska grupperna för de minsta förskolebarnen, säkra kvalitén vid Hersby gymnasium, respektera vår miljö och våra grönområden, vårda upplevelsevärdet av skogen och Kottlasjöns vattensystem - är alla samlande teman. Därtill vår uttalade ambition att komma igång med en ny simhall. Vår bedömning är att både väljare och deras folkvalda politiker även i andra partier kan se ett värde i att samarbeta kring vår politik.

Vi står inför stora och svåra beslut som kräver just samförstånd och breda, välförankrade lösningar. Vi skall bygga en bro för minst 500 miljoner. Våra lärarlöner släpar efter ett växande Stockholm, vilket ökar konkurrensen. Skolornas ekonomi urholkas av höga hyror men barngrupperna får inte öka mer i storlek.

Vi tror på demokrati och öppna samtal. Det handlar om att skapa ett gott och konstruktivt politiskt klimat. Vi uppmanar politiker inom övriga partier FP, LP, M, KD, S och MP att lägga prestigen åt sidan och följa oss i ambitionen att skapa bredare lösningar för Lidingös bästa. Centerpartiet vill skapa ett regeringsdugligt alternativ för Lidingö, som kan vara en kombination av allianssamverkan och valtekniskt samarbete. Vår dörr står vidöppen för konstruktiva diskussioner.

Centerpartiets styrelse och fullmäktigegrupp på Lidingö

Dela Debatt: Vår dörr står vidöppen för konstruktiva diskussioner

Kommentarer

Kjell Lindgren 2014-11-14 11:04

Dessvärre Anders, du kommer inte få något svar på dina frågor. Debatten om Moderaterna och deras agerande går heta här på Lidingösidan men ingen av de elva lämnar några kommentarer, de hoppas väl att det skall lägga sig och att debatten skall ta slut med tiden.

Anders Wennberg 2014-11-13 10:54

Utifrån förefaller hela cirkusen väldigt märklig.

Innan valet var det en artikel i Lidingö Tidning där Hans Barje och Kent Ivarsson öppnade dörren för samarbete. Hans stod för ett nytt och öppnare klimat mellan C och M, och den känslan låg kvar första dagarna efter valet.

Men sedan kom det ganska snart ut att Paul Lindquist tagit befälet över förhandlingarna, en Paul Lindquist som vi alla trodde och hoppades skulle lämna Lidingöpolitiken för Landstinget. Både från kontakter inom M och inom C, så hör man att Paul Lindquist smällt igen dörren för förhandling med C eftersom han själv har personligen svårt för att samarbeta med vissa personer inom C.

Barje skulle stå för en öppnare och mjukare politik, men samarbete både inom partiet och med andra partier som t.ex. C. Istället verkar det som om Paul tagit ett järngrepp om M på Lidingö, och i hans värld finns det inga möjligheter att samarbeta med C.

Jag hoppas att någon av de 11 på Paul falangen inom M kan gå ut och tydligt berätta att jag har fel, det skulle göra mig glad. Vi behöver ett bra samarbetsklimat på Lidingö, även mellan de två största partierna M och C. Så snälla, någon av er 11, säg till mig att mina observationer är felaktiga och att dörren är öppen för samarbete med alla!

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google