Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Debatt: Varför så usel info inför Lidingöloppet?

måndag 25 september 2017 00:01

Informationen från Lidingöloppet till dem som bor på ön, men som inte tävlar, är dålig. Det gäller både möjliga trafikproblem och var man kan hitta de bästa platser för att se loppet. Det skriver lidingöbon Björn Engdahl i denna debattartikel.

Lidingöloppet är något stort för Lidingö, på gott och ont. Men det är inte alla som får info om vad som händer. Vi bor i närheten av Björnbo och påverkas i hög grad av Lidingöloppshelgen men får ingen som helst information om vad denna helg innebär för oss. Både vad gäller trafikproblem mm och även var vi kan hitta de bästa platserna för att se loppet (banskisser?). Att förutsätta att alla redan vet, ja då har man inte förstått vilken rörlighet det är på bostadsmarknaden på ön.

För många år sen hade Lidingö Tidning bra info men den försvann långt innan tidningen dog. Och att hänvisa till webben... där måste man söka info. Ni ska informera!

Jag sprang själv 10 kilometer i år och då fick jag jättebra info via utskickat material, men om Lidingöloppet vill ha publik från allmänheten, öka informationen!

Björn Engdahl

Dela Debatt: Varför så usel info inför Lidingöloppet?

Kommentarer

Lidingöloppet Tomas Hoszek 2017-09-27 15:54

Tack för era kommentarer, de är viktiga för oss. Vi tar till oss feedbacken, och kommer att förstärka det ytterligare nästkommande år med kommunikation till de berörda boendes på Lidingö. Vi annonserar till alla nyinflyttade och skickar ut samhällsinformation till vissa adresser en vecka innan loppet. Vi jobbar ständigt med att förbättra kommunikation för både besökare och de boende, så vi tittar vidare på detta.
Tack.
Mvh Lidingöloppet.

Anders Bergstedt 2017-09-26 22:47

Jag har bett kommunpolisen Fredrik Wallén och Kommunalråden att förklara varför Lidingöloppet får göra det som gynnar dem utan hänsyn till andra. Jag räknar med att dom tillsammans lägger locket på !

I papperstidningen Mitt i Lidingö var det idag en insändare som liksom jag undrade över 20.000 bilar och husvagnar som under helgen ställde till med enorma utsläpp av avgaser. Själv cyklade jag !!!!!

Björn Engdahl 2017-09-26 21:10

Vad säger Lidingöloppets arrangörer?
Jag tycker kanske att det vore att klädsamt om ansvariga på Lidingöloppet hade en kommentar till detta. Eller vill dom med tystnad försöka kväsa kritiken?

Anders Bergstedt 2017-09-25 08:20

https://www.lidingosidan.se/debatt/debatt-ska-lidingoloppet-i-ar-vara-bilfritt/#comment23096
Björn!
Detta är en medveten strategi från kommunen, Lidingöloppet och polisen. Det blir ingen opposition därför att de flesta som drabbas är hitresta och de orkar inte engagera sig i våra problem! Efter två timmars frustration och ilska är de nöjda med att komma härifrån och aldrig göra samma misstag igen!

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google