Väder Lidingö

Lidingö fredag 22 oktober 2021 v. 42

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Debatt: Värna om Lidingös skolor

fredag 28 november 2014 14:36

Ibland undrar jag om Lidingö Stads politiska majoritet och framförallt moderaterna vill ha en kommunal gymnasieskola. Majoritetsprogrammet för de närmaste fyra åren är tunt och svepande, utan några konkreta framtidssatsningar. Jag tycker att staden först ska besluta om att lyfta ur skolpengen ur KSL-avtalet och behålla bara frisöket. Sen ska staden sänka internhyran för skollokalerna.

Låt inte Lidingös skolor vara en budgetregulator! När elevpengen har höjts och hyran har sänkts, då kan det mejslas fram en strategi så att vi får en gymnasieskola av högsta rang och där lärarna mår bra. Det är intressant att notera att i majoritetsprogrammet står det att ”… vill vi öka antalet förstelärartjänster”. Kommer staden att bekosta denna satsning tillfullo eller är det avhängigt till vad Sveriges riksdag beslutar i frågan?

I majoritetsprogrammets avsnitt runt gymnasieskolan står det att ” … resurserna koncentreras till undervisning, läromedel och lärare och inte spenderas på tomma lokaler”. Finns det verkligen tomma lokaler på Hersby gymnasium som inte utnyttjas idag? Avslutningsvis kan jag bara konstatera att kommunens vuxenutbildning inte nämns alls i majoritetsprogrammet.

Henrik Ingmanson

Dela Debatt: Värna om Lidingös skolor

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google