Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Insändare/Debatt. Äntligen ett nytt badhus

torsdag 21 juni 2018 15:23

Frågan om ett nytt badhus på Lidingö har diskuterats under många år. Var fjärde år gör Lidingö stad en livsstilsstudie bland öns unga och ett nytt badhus toppar alltid önskelistan. För kristdemokraterna har det därför varit viktigt att möta det önskemålet från Lidingöborna.

Att bygga ett nytt badhus är kostsamt och de olika funktionerna måste noga vägas mot varandra och mot andra satsningar. Vi kristdemokrater tycker det är viktigt att nu få till stånd ett gemensamt beslut och kommer därför att rösta för ett nytt badhus med en bassäng om 25 meter. Utöver en 25 metersbassäng kommer badhuset att innehålla ett familjebad med möjligheter till vattenlekar och en multibassäng med varmare vatten samt höj- och sänkbar botten för rehabiliteringsvård och för funktionsnedsatta. Vi vill att Lidingös nya badhus ska bli en plats som alla Lidingöbor vill besöka.

I dagens Gångsätrabad kommer vi verka för att nya idrottsmöjligheter skapas. Till exempel skulle dans, och gymnastik kunna ta del av ytan.

Under de senaste fyra åren har Lidingö stad gjort stora satsningar inom idrottssektorn. Vi vill fortsätta satsningarna som bidrar till att göra Lidingö till hälsans ö.

Carl-Johan Schiller (KD)
Bo Brismar (KD)
Christina Rosenqvist (KD)
Axel Göthberg (KD)

Dela Insändare/Debatt. Äntligen ett nytt badhus

Kommentarer

Carl-Johan Schiller (KD) 2018-06-24 11:00

Vi i KD har under mandatperioden säkerställt att idrottsområdet på Lidingövallen utökas, Ekholmsnäsbackens skid- och golfanläggning har fått ett stort lyft, knappt hundra nya båtplatser har tillkommit och ett nytt bad är på gång. Det är vi stolta och glada över!

Gällande processen kring badet är det önskvärt med en så stor enighet som möjligt då ett bad är en dyr investering. Tyvärr är det en ovana från dig Amelie och ditt parti att söka konflikt istället för samförstånd. Det är synd. Precis som arbetet med en ny gång- och cykelbro till Ropsten letar ni detaljer att kritisera istället för konstruktiva förslag som gör slutprodukten bättre.

Jag tycker att ni har bevisat för Lidingöborna att ni hör hemma i opposition och inte i styrande ställning.

Carl-Johan Schiller (kd)

Amelie Tarschys Ingre (L) 2018-06-22 10:57

Noterar att två av tre styrande partier på Lidingö verkar tro att vi fattat beslut om nytt badhus. Men tyvärr har majoriteten, efter nästan fyra år, fortfarande inte tagit upp frågan om badhus för beslut.

Lidingöpartiet har länge haft en annons med texten ”Nytt badhus” och en klart-stämpel. Kristdemokraterna skriver en artikel med rubriken: Äntligen ett nytt badhus.

Efter fyra år med M, Lidingöpartiet och KD i majoritet har inte mycket hänt för alla bad- och simsugna lidingöbor...

Per Lilja 2018-06-21 17:03

Superbra att fler partier enas i ett gemensamt ansvar. Heller inte fel att ändra uppfattning då det sker i god tid innan valet och de som röstar då vet vad de får. Tvärt om vore det bra om fler partier tog sig en funderare på hur vi ska använda våra invånares inbetalade skattekronor.

Patrik Buddgård (C) 2018-06-21 16:08

Trist att KD gett vika för Moderaterna och inte fortsätter driva på för 50m simhall. På KD:s hemsida finns rubriken: "Idrottskluster i Högsätra – 50-metersbassäng i Dalénum!" och häromdagen stod det: "en 50metersbassäng är en given investering för framtiden" men nu är det tydligen 25m som är KD:s politik. Synd! Vi i C menar att 50m krävs om vi vill att vattenverksamheten på ön ska utvecklas så mycket som möjligt och med ordentlig plats för motionssim!

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google