Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Insändare/Debatt. Fotboll är viktigt för oss ungdomar

tisdag 29 maj 2018 11:08

Jag heter Zerit, kommer från Eritrea och är 18 år gammal. Jag kom till Sverige i juni 2014 och har bott på Lidingö sedan dess. Jag spelade mycket fotboll i Eritrea bland annat i skollaget och har spelat sedan jag var liten. Min kontaktperson tipsade mig om IFK Lidingö. Han följde med mig till klubben. Jag fick spela direkt och blev jätteglad. Där träffade jag många kompisar. Vi tränade två gånger i veckan. Det är bra att idrotta. Ungdomar måste ha något kul att göra för då mår man bra. När man spelar fotboll vill man inte heller röka och dricka.

Eftersom det är många som vill spela fotboll behövs det många fotbollsplaner. Idag finns det flera fotbollsplaner på Lidingö men det är jättemånga som vill spela. Vill man bara spela för att det är kul, utan att vara med i en klubb, får man ofta vänta länge för att få tillträde till en fotbollsplan.

Som skolelev har jag inte råd att boka fotbollsplaner då det kostar ganska mycket. Ibland får man till och med åka hem utan att spela. Det finns många nyanlända som kommer från olika länder och de vill spela fotboll. Därför vore det bra om kommunen byggde flera fotbollsplaner på Lidingö, så att alla ungdomar kan spela.

Fotboll är för mig en glädjefylld sport med en härlig gemenskap. För mig betyder fotboll väldigt mycket och det är ett bra sätt att koppla bort alla måsten i livet.

Jag tror att fler mår bra att träffas och spela fotboll. Detta gör att man får en bättre koncentration i skolan och samtidigt kunna bygga upp ett socialt nätverk på samma gång. Därför vill jag att kommunen bygger fler fotbollsplaner.

Zerit Gilagabr 18 år, Lidingö

Dela Insändare/Debatt. Fotboll är viktigt för oss ungdomar

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google