Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Insändare/Debatt. Hälsans ö kräver 50m simhall

tisdag 12 juni 2018 10:23

Simskola, vattenlek, simträning med idrottsföreningen, pensionärssim, babysim, rehabträning och allmänhetens motionssim – en mångfald av verksamheter på gång i Lidingös framtida simhall. För att nå dit krävs dock ordentligt med vattenyta – en 50m simhall.

Lidingös nya simhall ska vara klar 2021 och i drift i 50 år framåt. Det innebär att behoven ska kunna tillfredsställas för Lidingöborna ända till 2071. Centerpartiet har lyssnat på simhallsrådet och samlat så mycket input och information som möjligt, bland annat genom att lära av andra simhallsbyggen i Sverige som till exempel Järfälla, Borås och Norrtälje.

Vår slutsats är att en 50m simhall krävs, det skapar större kapacitet och flexibilitet där flera grupper kan använda simhallen samtidigt då den kan delas av i tre-fyra sektioner vid behov. Dessutom kan investeringskostnaden minskas genom
(1) noggrann kostnadsstyrning av egen projektledare,
(2) nära samarbete med mindre entreprenör som har kostnadskontroll och erfarenhet från tidigare simhallsbyggen med lägre investeringsnivå samt
(3) att inga ändringar i innehållet görs när arbetet inletts eftersom det är kraftigt fördyrande.

I årskostnad innebär en 50m-hall en extra kostnad för Lidingöborna på cirka en 50-lapp per år och person jämfört med en 25m-hall.

Lidingös slogan är att vara hälsans ö. Tycker du som vi att det ska vara mer än tomma ord? Simidrott är en av de idrotter som tydligast bygger hälsa i alla grupper i samhället, från de minsta till de allra äldsta. Ska staden utvecklas med visionen att vara hälsans ö är en 50m simhall som ger förutsättningar för utveckling av vattenverksamheten i 50 år framåt en förutsättning för stadens trovärdighet. Vi hoppas majoriteten delar vår målbild och slutsats när beslut nu närmar sig.

Patrik Buddgård (C), Tor von Sydow (C), Rolf Hattenbach (C), Kent Björnberg (C), ledamöter och ersättare i
kommunstyrelsen

Dela Insändare/Debatt. Hälsans ö kräver 50m simhall

Kommentarer

Mark Shay, Simhallsrådet och Lidingö Simklubb (Styrelsemedlem) 2018-06-14 14:40

Simhallsrådet är en arbetsgrupp bestående av ett 10-tal föreningar & andra organisationer på Lidingö som representerar över 5.000 medlemmar och invånare. Debattartikeln lyfter fram flera väsentliga slutsatser som Simhallsrådet har arbetat fram, inte minst vikten av flexibilitet och kapacitet i anläggningen för att så många som möjligt ska kunna aktivera sig med idrott, motion och hälsofrämjande aktiviteter i och omkring vatten. Ett rikt utbud av aktiviteter och tillgänglig yta bidrar till en god ekonomi och en hög nivå av simkunnighet för öns alla invånare.
Mer information om Simhallsrådets arbete finns här:

http://idrottonline.se/LidingoSK-Simidrott/globalassets/ifk-lidingo-sk---simidrott/dokument/simhallsradet-2juni2018-uppdatering.pdf

Anders Håkansson 2018-06-12 11:26

Stadens moderatstyrda majoritet har en lång, mycket lång tradition att bygga idrottshallar och idrottsanläggningar för gårdagens behov.
Ren kapitalförstöring.
Det krävs nog mer än att leva på hoppet och hoppas att M+LP+KD levererar morgondagens behov av anläggningar och tar ansvar för utveckling i 50år.

Får vi inte ett modernt badhus med tillräckligt stora ytor för verksamheter är det kanske värt att riva upp ett dåligt beslut efter valet med en ny majoritet i stadshuset?

Lidingös skattebetalare förtjänar bättre beslut med inriktning på framtiden.

Anders Håkansson (S) ersättare i Kommunfullmäktige

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google