Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Insändare/Debatt. Lidingömoderaterna åter på spåret

tisdag 29 maj 2018 19:25

För några år sedan spårade Lidingömoderaterna ur rejält. Det var ett antal utspel som var ytterst stötande för många av moderatväljarna. Själv blev jag mycket upprörd över utspelet med de fem framtidsvisionerna i Torsvik. Det var smaklöst och fullständigt utan känsla för hur Lidingöbor vill ha det.

Sedan kom cykelvägseländet som retade massor av väljare, följt av byggandet av de abnorma spårvägshallarna, en oreparabel förfulning av ett stort och attraktivt område. Jag har varit mycket kritisk till den här utvecklingen och inte heller stuckit under stol med det.

Många har då frågat mig om jag inte borde lämna partiet, men mitt svar var alltid att man kan bara lämna en gång. Är man kvar kan man försöka bidra till bättring och jag har hela tiden ansett att partiets utveckling har befunnit sig i en tillfällig svacka som måste gå över. Detta har nu uppenbarligen skett.

Lidingömoderaterna har tagit sig samman och bytt politisk inriktning till en mer Lidingöanpassad moderat politik. Vi kommer att få en ordförande för kommunstyrelsen som jag är övertygad om, kommer att gå hem hos många. Det är Daniel Källenfors. Det ser jag fram emot.

Det redan beslutade bygget av ett 22 våningars höghus i Dalénum har tydligen inte gått att stoppa. Vi får leva med det. Lidingömoderaterna har nu äntligen åter kommit upp på spåret. Det finns därför anledning att se fram emot ett bra kommunalval i september.

Staffan Anderberg

Dela Insändare/Debatt. Lidingömoderaterna åter på spåret

Kommentarer

Henrik Åkermark 2018-05-29 22:55

Mycket bra analys och mycket bra skrivet Staffan.
Det är precis det du beskriver som vi är många som känner och det är också det jag hör från väldigt många runt om på ön.
Och det skulle vara mycket förvånande om inte många väljare "hittar hem igen" till Moderaterna vid valet den 9 september.
Inte minst som vi också kunnat notera en fantastisk utveckling inom partiet också på riksplanet.
Som du skriver, det finns en anledning att med tillförsikt se fram mot kommunalvalet i september.

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google