Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Insändare/Debatt. Öka tryggheten kring Lidingös motionsområden

lördag 26 maj 2018 13:12

En god hälsa är viktigt för individens välmående. Det innebär minskade risker för livsstilssjukdomar och för psykiska sjukdomar. Spontanidrott är en bärande del i Lidingöbornas möjlighet till en god hälsa. En viktig spontanidrott är att fritt kunna röra sig i Lidingös fantastiska grönområden, både till fots och via cykel. Öns motionsområden är navet i detta.

Idag är det tyvärr många, främst tjejer, som drar sig för att ge sig ut i motionsområdena för att spontanidrotta. Man upplever en stor otrygghet när man ensam ska ge sig ut i löpspåret, inte minst efter en rad medialt uppmärksammade händelser där tjejer blivit utsatta för sexuella övergrepp och grova våldsbrott i anslutning till motionsområden. Det är naturligtvis helt oacceptabelt, alla våra invånare ska känna sig trygga att röra sig fritt i våra motionsspår.

Den upplevda otryggheten äventyrar både friheten att röra sig fritt på Lidingö och hälsan. Staden bör vidta ytterligare åtgärder för att öka tryggheten i kring motionsområden på ön. Det kan handla om stadsplanering i form av belysning och öppna ytor, trygghetsvakter och andra åtgärder som prövats med framgång i andra kommuner.

Liberalerna föreslår därför i en motion till kommunfullmäktige att staden gör en utredning och tar fram förslag för att öka tryggheten kring Lidingös motionsområden. Vi vill också ge Teknik- och fastighetsnämnden i uppdrag att prioritera öns motionsområden vid kommande trygghetsvandringar.

Att känna sig trygg när man rör sig ute är en fråga om frihet.

Adam Alfredsson (L), Amelie Tarschys Ingre (L), Göran Tegnér (L), Hedwig Kastenholm (L), Mattias Reinholdson (L), Suzanne Liljegren (L), Torsten Engevik (L)

Dela Insändare/Debatt. Öka tryggheten kring Lidingös motionsområden

Kommentarer

Julius Soreff 2018-05-26 19:34

L som parti borde vara mer restriktiva i sin invandringspolitik och då behovet av åtgärder för ökat trygghet ska minska.

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google