Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Ann Nagel: Jag är engagerad i Centrums framtida utveckling

måndag 21 november 2011 23:20

Ann Nagel utanför Vi Skeppet i Lidingö Centrum.

Ann Nagel utanför Vi Skeppet i Lidingö Centrum.

För några dagar sedan blev det klart att Ann Nagel säljer sina matvarubutiker, Vi Skeppet i Lidingö Centrum och Superstore i Torsviks till KF, se Lidingösidan 17 november.

När Lidingösidan träffar Ann Nagel utanför Vi Skeppet i Lidingö Centrum är hon glad:
– Det här kommer att bli så oerhört bra. Kunderna möter samma personal även i fortsättningen och sortimentet är samma som tidigare. Den här försäljningen är ett sätt att bygga för framtiden, att vara en del i en större familj.

– Nuförtiden suddas varumärkena ut, kunderna blir alltmer otrogna och det finns ingen sortimentsbegränsning hos Coop. Dessutom är MedMera-kortet ett oerhört starkt varumärke. Den nya KF-ledningen med VD:n och koncernchefen Frank Fiskers i spetsen är också mycket fokuserade på att lyckas med denna sammanslagning. Se bara på hur Coop Extra i Danderyd och på Medborgarplatsen har utvecklats till enormt bra butiker. Jag tror helt enkelt att marknaden vill ha det här, man vill bli överraskad och se nyheter, säger Ann Nagel och nämner att bl.a. färdiga matkassar ingår i KF:s koncept.

Du sålde för att du inte ville vara med i Hemköpssfären. Varför inte det?
– De har är ett koncept som inte är så flexibelt. Det är för mycket centrala beslut och för mig som vill vara lokalt anpassad och som gillar att sponsra t.ex. lokala föreningar blev det till slut inte en bra lösning. Jag satt med i den grupp som Vi-handlarna hade för att utreda för- och nackdelar med ett samgående och kom fram till att det var ett bra avtal för Vi-handlarna. Men, när jag gick tittade på mina egna butiker så passade det inte mig. Av de 58 Vi-handlare som fanns i stockholmsområdet gick nästan alla till Hemköp. Det var bara knappt tio som stannade utanför.

Under åren har du sponsrat väldigt många föreningar och arrangemang på Lidingö.
– Ja, jag vill vara med lokalt, därför har jag varit en flitig sponsor. Det är helt enkelt ett sätt att vara närvarande hos konsumenterna. Och jag vet att många uppskattar det.

Du är ordförande i Lidingö Centrums Företagarförening. Kan du vara det i fortsättningen, utan butiker?
– Det får årsmötet den 10 mars avgöra. Man har tidigare haft en extern ordförande.

Ett antal fastigheter mellan Centrum och Torsvik ägs av ditt företag.
– Ja, och jag kommer att vara aktiv och mycket engagerad i den framtida utvecklingen av hela området. Det är oerhört viktigt för Lidingö att hela sträckan mellan Centrum och Torsvik får en bra gestaltning.

Lidingösidan har frågat Lidingö Handels ordförande Torsten Palm om han tycker att konkurrensen försämras när det blir samma dagligvaruföretag i Centrum och i Torsvik.
– Vi har ju både Willys och ICA Kvantum så jag ser inte att konkurrensen försämras. Dessutom finns ett antal kvartersbutiker. Många lidingöbor handlar även på ICA i Värtan på hemvägen.

Anders Odéen var fram till i somras ordförande för Lidingö Handel: – Själv kan jag bara, som f.d. ordförande för Lidingö Handel, önska COOP lycka till, samtidigt som jag hoppas att Ann Nagel även fortsättningsvis stannar kvar inom öns näringsliv och bidrar med sitt engagemang och sin entreprenörsanda, något som är synnerligen önskvärt för utvecklingen av såväl handel som övrigt företagande på Lidingö.

Dela Ann Nagel: Jag är engagerad i Centrums framtida utveckling

Kommentarer

Liselotte 2011-11-22 21:03

“Lidingöbo sedan 1908” bör se över sin argumentation. I sitt första inlägg torde han/hon kunna anklagas för förtal i sina personliga påhopp på familjen Nagel. Lidingösidans ansvarige utgivare bör granska inläggen innan de visas! Den typen av påhopp som ovan gjorts kan vara ett brott mot en av Sveriges grundlagar.
I själva sakfrågan har jag ingen anledning att betvivla att det kommer att hända mycket inom dagligvaruhandeln som gagnar oss på Lidingö och som gärna fortsätter att handla på ön! Lycka till Ann Nagel!

Tomtefar 2011-11-22 17:37

…“Kom igen då du har något adekvat att komma istället”…
Säger påstådd 103-åring som ägnar sig åt att spana in ursprungsetiketterna i folks kläder och gör en infantil koppling till köpvanor och livsmedel. Jag håller fast vid vad jag sa tidigare – “dumheter”!
Det som nu sker kommer med säkerligen att bli bra för oss konsumenter. Tänk positivt… det känns alltid bättre. Kanske till och med jag skaffar medmera-kort, vem vet?

Lidingöbo sedan 1908 2011-11-22 16:59

Vilken tomte som inte förstår sig på skillnaden mellan absoluta och relativa jämförelser. Inte heller KPI. Du underskattar uppenbarligen Lidingösidans läsare.

Ditt retoriska knep att bemöta inlägget visar bara att du mumlar i det befintliga skägget.

Kom igen då du har något adekvat att komma istället för att lägga orden i någon annans mun.

Bestäm inte vad andra tycker utan redovisa vad du själv tycker.

Utvecklingen, dvs etablerandet av Willys och nya ICA Larsbergs station, fördröjdes av bla Ann Nagel. Inte någon utveckling där inte. Snarare inveckling.

Och så hade det varit mycket bättre om Hemköp hade tagit över Vi – gnidna handlare i kartell, Lidingö Centrum. Då hade det blivit lokal konkurrens.

Tomtefar är förövrigt uråldrig så varför detta angrepp på ålder? Du har knappast de äldre lidingöborna med dig i och med din åldersdiskriminerande stil.

Daniel 2011-11-22 16:49

Kanske är en hopslagning precis vad som krävs för att möta konkurrensen från Willys och Kvantum? Istället för två medelstora mejeriavdelningar, två medelstora godishyllor och två kassalinjer vägg i vägg så kanske man får plats att ta in lite mer spännande produkter och mera upplevelser. Sen överlåter jag till andra att diskutera i vems regi detta borde skett. Och kanske blir det nu ännu tuffare för de små närbutikerna?

Tomtefar 2011-11-22 16:42

Tänka sig att “lidingöbo sedan 1908”… alltså 103 år gammal, ger sig in i debatten och vräker ur sig en massa dumheter. Anar vi inte lite “det var bättre förr”? Men med vederbörandes perspektiv borde vi kanske riva bron, förbjuda telefoner och endast tillåta häst och vagn istället. Imponerande dock att datorn är 103-åringens verktyg! Det är klart att allt har blivit dyrare dom senaste 100 åren. Och har inte 103-åringen fått det bättre, så är han/hon bara att beklaga. Som tur är går utvecklingen i en helt annan riktning, nämligen framåt.

Matintresserad 2011-11-22 15:40

Detta var det sämsta som kunde hända med Lidingö Centrum. Det bästa hade varit att Skeppet och även Konsum hade ryckt upp sig och sanerat butikerna var för sig. Man skulle ha mött konkurrensen från Willys och ICA genom att ha ett bättre sortiment och trevligare service. Att bara köra på utan förändringar duger inte. Man har ju ändå draghjälp av Systemet. Att Lidingö centrum nu får endast en livsmedelsbutik är ytterst besvärande. Själva vitsen med ett centrum i Lidingö var ju att man skulle slippa fara omkring som en skottspole för att handla.

Lidingöbo sedan 1908 2011-11-22 15:01

Det är så att man inte tror att det är sant.

Skeppet – livsmedelsaffären som fick utmärkelsen Sveriges dyraste matbutik för ett par år sedan.

------------------. Borttaget av Lidingösidan

------------------. Borttaget av Lidingösidan

Det är helt olika klientel som handlar på Coop respektive Skeppet. På Skeppet handlar SUV-människorna som arrogant gärna parkerar helt emot lagens regler. På Coop handlar de som köper sina kläder på Kapp-Ahl. På Skeppet de som köper sina kläder på Thernlunds, NK, Götrich etc.

En pensionär 2011-11-22 09:15

Jag läser Lidingösidans intervju med Ann Nagel och tänker att så talar en vettig människa väl insatt i företagarvärlden. Bra att samma personal blir kvar efter sammanslagningen. Glad också över mitt medmerakort som jag använder minst lika mycket i bokhandeln som i matvaruaffären i centrum. Det kommer jag få användning för ännu mer i fortsättningen. Själv är jag bara konsument och har baserat mina kommentarer på en magkänsla som i och för sig stämmer med Ann Nagels uttalande: “Det här kommer att bli bra” apropå sammanslagningen.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google