Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Coop köper Skeppet i Centrum och Superstore i Torsvik

torsdag 17 november 2011 23:09

Ann Nagel, Vi Skeppet och Superstore, skakar hand med KF:s vd och koncernchef Frank Fiskers efter att uppgörelsen blev klar. Foto: Coop.

Ann Nagel, Vi Skeppet och Superstore, skakar hand med KF:s vd och koncernchef Frank Fiskers efter att uppgörelsen blev klar. Foto: Coop.

Matvaruaffärerna Skeppet i Centrum och Superstore i Torsvik har sålts till Coop. Ann Nagel, som äger de två stora butikerna, vill inte gå med i Hemköp utan har istället valt att sälja sina Vi-butiker. Lidingös enda Coop-affär och Vi Skeppet slås nu samman och utvecklas till en Coop Extra-butik. För Superstore inleds ett utvecklingsarbete för att hitta rätt butiksprofil.

– Jag är stolt och glad över att Coop vill förvärva mina butiker och fortsätta att utveckla dem tillsammans mina medarbetare med matglädjen i fokus, säger Ann Nagel. Hon säljer även sin tredje Vi-butik, Norrtullshallen på Vanadisvägen i Stockholm. Den affären blir en Coop Konsum.

– KF kommer kunna skapa något riktigt spännande i matväg. Mycket av det som butikerna står för idag kommer att kunna leva vidare och den lokal prägeln kommer att sättas än mer i fokus, säger Ann Nagel. Själva överlåtelsen kommer att ske under december månad, men på ett mjukt sätt som inte stör kunderna och julhandeln.

Den nya Coop Extra-butiken är tänkt att bli en av Stockholms främsta matbutiker. Nyligen utsågs Coop Extra i Danderyd till Sveriges bästa matbutik och tanken är att den butiken ska vara inspiration för storsatsningen i Lidingö Centrum.

– För oss handlar det mycket om att skapa unika butiker som våra kunder och medlemmar önskar, säger KF:s vd och koncernchef Frank Fiskers i ett pressmeddelande. Vi har en unik situation med drygt 600 000 medlemmar i stockholmsområdet. Det är aktiva krävande kunder som vill vara med och utveckla just sin butik. Därför är det här mitt första steg i en långsiktig offensiv för att skapa de unika butiksupplevelser som vi vet våra kunder uppskattar.

– Både Skeppet och Coop har ungefär samma säljyta, eller cirka 1100 kvadratmeter. Sammanslagna skapar det utrymmen som en modern färskvarubutik behöver, säger Ann Nagel. Superstore i Torsvik har cirka 2400 kvadratmeters säljyta vilket innebär fantastiska möjligheter att utvecklas till en riktigt attraktiv butik tillsammans med sina grannar i den nya Gallerian. Dessutom har de den direkta närheten till den spännande Norra Djurgårdsstaden.

– Beslutet om försäljningen har mognat fram under sensommaren, i takt med att beslutet om att lägga ner Vi-föreningen togs i april, säger Ann Nagel.

Många Vi-butiker och Sabis-butiker i stockholmsområdet har under hösten valt att ingå i Axfoodkoncernen under namnet Hemköp. Men Ann Nagel valde istället att sälja sin verksamhet.

Vad ska du göra nu, efter försäljningen?
– Jag kommer att fortsätta vara aktiv Lidingöföretagare med vårt fastighetsbolag som bas. Och som entreprenör väntar alltid många spännande utmaningar, säger en glad Ann Nagel.

Vi Skeppet, som funnits i Lidingö Centrum sedan invigningen hösten 1995, flyttade från fastigheten i hörnet Stockholmsvägen/Drottvägen. Där hade livsmedelsförsäljning startat redan 1908. 1946 köptes den dåvarande affärsverksamheten av Simon Ejheden. “Ejhedens” blev ett begrepp på Lidingö. 1977 övertog Ann Nagels far, Bo Näsström, verksamheten och 1995 tog Ann Nagel ansvaret för affären i samband med flytten till Centrum. Under de första åren i Centrum hette butiken Vivo Lidingö Centrum.

Vi Skeppet. Snart börjar julhandeln. Namnet ändras dock inte förrän efter jul.

Vi Skeppet. Snart börjar julhandeln. Namnet ändras dock inte förrän efter jul.

Superstore vid Torsviks torg kommer att utveckas för att hitta rätt butiksprofil. Arkivbild.

Superstore vid Torsviks torg kommer att utveckas för att hitta rätt butiksprofil. Arkivbild.

Dela Coop köper Skeppet i Centrum och Superstore i Torsvik

Kommentarer

Ung nostalgiker 2012-01-25 21:58

Vågar man hoppas på att Coop gör något mer varuhusaktigt av Vi Superstore? Jag saknar verkligen det gamla Domus som höll till i lokalen tidigare. Där hittade man ett bra utbud av husgeråd, kläder m.m. Det behövs något liknande som motvikt till alla tramsiga mode- och designbutiker som breder ut sig allt mer.

kerstin Hagström 2011-11-21 22:02

Hade hoppats att att Skeppet skulle ta över Coop! Håller helt med Delsbo i allt.

Inte snobb men besviken ändå 2011-11-19 15:10

Jag flyttade in till Lidingö för några år sedan och har sedan dess handlat både på Skeppet och Coop.
Att säga att det inte är någon större skillnad är för mig helt ofattbart! Vid flera tillfällen då jag gjort en förfrågan på Coop har jag fått svaret från deras medarbetare “det vet jag inte” och de har snabbt gått vidare. På Skeppet ger de service in i sista ledet. Jag skulle aldrig få det svaret där!

Blev så besviken på sammanslagningen, men hoppas det blir bra ändå… Som tur är finns det andra bra butiker på Lidingö, även om ingen har en sån utmärkt deli-avdelning som på Skeppet.

En pensionär 2011-11-19 14:43

Jag instämmer med Liselotte. Tänk vad folk många gånger kan vara ogina och ovilliga att ge nyetableringar en chans. Säkert en hel del nostalgi som ligger bakom. Personalen på både Vi och Coop har varit bra och ska ha ett stort tack för nedlagt arbete och för att haft tålamod med konsumenter fulla med krav. Men jag ser det som så att både Vi och Coop har lidit av växtvärk och det enda raka är nog att slå ihop affärerna så att lokalerna kan utnyttjas bättre och det inte blir så trångt. Med ny planering av ytorna till förfogande så blir det nog lättare också att hitta och sortimentet mer heltäckande. Och kundunderlaget kommer att öka allt eftersom stan växer så att sätta igång med översyn av butikslokalerna redan nu är säkert klokt.

Då jag häromdagen råkade nämna att de två matvaruaffärerna skulle slås ihop och heta Coop Extra sa damen jag talade med: “Men det är många som av princip aldrig handlar på Konsum”. Men ihopslagningen är ju ett faktum så jag svarade henne “Ja då kan de mycket väl ta sina principer och handla någon annanstans.” Kanske det får bli Östermalmshallen om inte Coop Extra skulle duga åt kräsna madammer. Nej skärp er. Det här kan bara bli en förändring till det bättre.

Delsbo 2011-11-19 14:04

Det var en ytterst tråkig nyhet. Har alltid tyckt att Vivo Skeppet hållit en mycket högre standard än COOP, där det inte råder samma ordning och varor som VI.
Personalen på Vi är trevligare, med det inte sagt att alla på COOP skulle vara sämre.

Det känns som en stor försämring tycker jag, som inte är en COOP-fan. Det Får bli ICA framöver!!

Liselotte 2011-11-18 22:40

Trams, Besviken! Skeppet har varit en bra affär, visst, men Coop håller också en hög standard. Men snobbiga Lidingöbor, typ Besviken, tycker inte att det är fint nog att handla på Konsum, fast de smyger in där med jämna mellanrum när extrapriserna lockar. Dubbelmoral och löjligt! Lycka till med ett nytt och spännande koncept och tack till Skeppet som försett oss med bra varor, om än ibland lite dyra, genom åren!

Besviken 2011-11-18 18:23

Besviken!

Jag blev bestört när jag imorse läste att Skeppet nu seglat sin sista seglats, att koperativet den onda piraten skickat ut sina jakter för att fånga regalskeppet som stoltserat med överlägset utbud av de finaste råvaror i över hundra år på ön! Låt nu öns invånare visa att de inte är beredda att stötta denna vänsterhänta pirats framfart. Upp till kamp och låt medborgarnas talan tala och Fiskars fastna i nätet som öns invånare tillsammans agnat med spenderade kronor på annat håll!!!

En pensionär 2011-11-18 17:42

Jag ser fram mot sammanslagningen av de två affärerna till en stor. Ibland har det varit knepigt att trixa med sin kundvagn i trånga gångar för att undvika att krocka med andras vagnar. Och det har hänt alltsom oftast att en viss vara inte funnits i på Vi så man har fått gå över med sina stora kassar till Coop och vice versa. Mer utrymme betyder mindre stress och det måste gagna både kunder och personal. Man ska nog inte vara rädd för förändringar – de kan ofta leda till något positivt.

Karin 2011-11-18 15:46

Spännande!
Tror att det kommer bli en toppen butik i Lidingö Centrum.
Det bästa från Skeppet å det bästa från Konsum.
Stor yta, matglädje och massa kunskap från personalen!
Lycka till!!

Tomtefar 2011-11-18 14:58

Trist… monopolkänslor kommer över mig – och Konsum… ensamt i centrum och dessutom i Torsvik.
Högst troligt att det blir negativt för handlarna i centrum, men dom hade väl ingen talan.
Men bra för butikerna runt om på ön, nu kanske fler passar på att gynna de mindre som dessutom ofta finns närmare hemmet.

Tore Kullgren 2011-11-18 12:46

Superstore har varit en prisvärd butik med brett sortiment och generösa öppettider. Hoppas de nya ägarna håller stilen.

Man kan också överväga att släppa in andra verksamheter i lokalerna, för att bredda handelsutbudet i Torsvik/Centrum.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google