Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

"Det var en enorm rusch"

onsdag 29 november 2017 08:03

ÖKANDE E-HANDEL. Under det senaste veckoslutet ägde den s.k. svarta fredagen rum, alltså "Black Friday", då många företag under någon dag sänkte sina priser ordentligt på en del eller alla varor. Det skapade en koncentrerad köprusch och ett företag på Lidingö som verkligen kunde avläsa den effekten var logistikföretaget Bonver i Gåshaga.

Gerre Versteegh vid en av utlastningsportarna hos Bonver.Gerre Versteegh vid en av utlastningsportarna hos Bonver.

Bonver distribuerar idag varor åt 75 olika företag. Det största är Apotekstjänst. Över 90 procent av de försändelser som lämnar Bonver går direkt till konsument. Det kan vara läkemedel, kosmetika, glasögon, badkläder, hälsopreparat, kläder - ja nästan allt.

Bonver är distributör åt ett antal e-handelsföretag. Bonvers stora lokaler i Gåshaga (nästan 20 000 kvm) ägdes för länge sedan av Margarinbolaget. Tidigare skötte Bonver distributionen av film till cirka 3 500 återförsäljare i Norden, men när "alla" numera laddar ner eller ser filmer via TV, mobil eller datorn så måste man sadla om.

Men e-handeln i Sverige började växa allt snabbare och genom att låta ett stort distributionsföretag ta hand om det praktiska arbetet, att lägga rätt produkt i rätt försändelse adresserad till rätt mottagare, så kan alltfler e-handlare ägna sig åt det de är bra på - att sälja. Och, som sagt, i fredags var det ett enormt tryck hos Bonvers som höll i sig även under måndagen.

- Ja, det var fantastiskt. Hela dagen och framförallt i måndags stod det lastbilar i våra fyra utlastningsportar och flaken fylldes med paket av alla de slag som kördes till olika terminaler i Stockholmsområdet som t.ex. Post Nord, som tar hand om slutdistributionen. Det säger Gerre (Gerard) Versteegh, som tillsammans med sin fru och son är stora ägare i bolaget.

- Många av företagen hos oss har under den senaste månaden fyllt på sina lagerutrymmen här, för de visste vad som skulle hända under den korta men mycket attraktiva prissänkningen. Och nu har kunderna som beställde sina varor i fredags redan fått hem dem i brevlådan eller kunnat hämta dem på sitt utlämningsställe, säger Gerre Versteegh, som hela tiden följer den växande e-handeln.
Hyllor i långa rader med olika företags produkter fyller lokalerna.Hyllor i långa rader med olika företags produkter fyller lokalerna.

Dela "Det var en enorm rusch"

Kommentarer

Per Andersson 2017-11-29 17:13

Med bästa läge, havsutsikt och obefintlig kommunikation bedriver man logistik i Gåshaga. Låter inte som den bästa lokaliteten på en logistikhub..

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google