Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

En doftande ljus idé i återvunna flaskbottnar

tisdag 5 december 2017 15:09

UF-FÖRETAG. På torsdag är det dags för årets UF-mässa i Lidingö stadshus. Då presenterar och säljer Lidingös alla UF-företag (Ung Företagsamhet) sina produkter och tjänster till allmänheten under ett par intensiva timmar. Ett av företagen är UF Burning Reuse, som själva tillverkat och nu säljer handgjorda, personliga och unika doftljus i kapade, återanvända vinflaskor. Lidingösidan fick vara med under en del av tillverkningen.

Ljus med doft av "Julens värme" är en produkt som UF Burning Reuse tagit fram.Ljus med doft av "Julens värme" är en produkt som UF Burning Reuse tagit fram.

Doftljus i återvunna vinflaskor, kan det vara nåt? Ja, om man kapar vinflaskorna så att 8-9 centimeter är kvar och fyller med vax, som fått en doft av "Julens värme", "Glädjens sötma", "Naturens citrus" och ""Lugnets spa". Och, om man har en ordentlig veke som håller ljuset vid liv under hela tiden det finns vax kvar i glaset. Då är det en affärsidé man kan bygga upp ett företag kring.

Ägarna till UF Burning Reuse har nu fyllt sammanlagt 200 flaskglas med vax som har de fyra dofterna. De tomma flaskorna har de fått från tre restauranger på ön. Nu är de redo att marknadsföra sin idé och är laddade inför säljruschen på torsdag. De kommer även sälja sina produkter i samband med julmarknaden i Hästskojarparken på lördag. Priset ligger på 145 kronor för många timmars "juldoft", som kan vara både gran, pepparkakor, glögg och kanske julstjärna.

UF-mässan i stadshuset pågår mellan klockan 15 och 18 på torsdag den 7 december. Julmarknaden i Hästskojarparken pågår mellan klockan 11 och 16 på lördag den 9 december.


Dessa tredjeårselever i Hersby gymnasium driver UF Burning Reuse:
Henna Fahlén, VD
Eliot Almqvist, Marknadschef
Felix Borgstav, Försäljningschef
Filip Ahnell, Produktchef
David Rignell, Ekonomichef (inte med vid fototillfället)

Dessa tomma flaskbottnar ska snart vara fyllda med både en veke och doftande vax.Dessa tomma flaskbottnar ska snart vara fyllda med både en veke och doftande vax. En särskild hållare läggs på glaset och ur den sticker veken upp, som fästs på botten. Fr.v. Filip, Felix och Eliot.En särskild hållare läggs på glaset och ur den sticker veken upp, som fästs på botten. Fr.v. Filip, Felix och Eliot. Det är mycket pyssel att få allt på plats. Fr.v. Filip, Felix och HennaDet är mycket pyssel att få allt på plats. Fr.v. Filip, Felix och Henna Henna visar upp den presentpåse som ljusen ska förpackas i.Henna visar upp den presentpåse som ljusen ska förpackas i. Felix tappar upp det 78 grader varma vaxet i ett kärl och Henna dokumenterar.Felix tappar upp det 78 grader varma vaxet i ett kärl och Henna dokumenterar. Alla fyra försöker komma på hur man ska få upp korkarna på de olika doftflaskorna.Alla fyra försöker komma på hur man ska få upp korkarna på de olika doftflaskorna. När korkarna äntligen kommit av häller Felix i, medan Henna fortsätter att dokumentera.När korkarna äntligen kommit av häller Felix i, medan Henna fortsätter att dokumentera. Efter ordentlig omvispning och blandning är det dags att hälla upp vaxet i ett kärl med pip som behövs för att fylla doftglasen.Efter ordentlig omvispning och blandning är det dags att hälla upp vaxet i ett kärl med pip som behövs för att fylla doftglasen. Det gäller att måtta rätt med det varma vaxet. Fr.v. Felix, Filip, Henna och EliotDet gäller att måtta rätt med det varma vaxet. Fr.v. Felix, Filip, Henna och Eliot Snart är den första omgången klar och allt har gått som det var tänkt. Sammanlagt 200 glas är nu fyllda.Snart är den första omgången klar och allt har gått som det var tänkt. Sammanlagt 200 glas är nu fyllda. Foto: Burning ReuseFoto: Burning Reuse

Dela En doftande ljus idé i återvunna flaskbottnar

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google