Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Fastigheten Torselden 8 i Torsvik säljs

torsdag 19 januari 2017 19:21

50 LÄGENHETER PLANERAS. Fastighetsutvecklingsföretag Tobin Properties AB har tecknat avtal att köpa fastigheten Torselden 8 i Torsvik. Fastigheten är idag fullt uthyrd till skol- och kontorsverksamhet. Avsikten med köpet är att efter en detaljplaneändring kunna bygga cirka 50 lägenheter. Köpeskillingen uppgår till 40 miljoner kronor, samt en tilläggsköpeskilling när detaljplanen för bostäder godkänts. Priset på tilläggsköpeskillingen avgörs av den blivande byggrättens storlek.

Tobin Properties ägarandel av fastigheten uppgår till 75 procent. De övriga 25 procenten ägs av en privat investerare via bolag.

”Lidingö är sedan länge en mycket populär och attraktiv del av Stockholm. Dessutom pågår flera intressanta utvecklingsprojekt på Lidingö som kommer att bidra till att stärka kommunens attraktionskraft ytterligare”, säger Erik Karlin, VD på Tobin Properties i ett uttalande. ”Vi ser fram emot att vara en del av denna utveckling och att bebygga ett toppläge med funktionella och väldesignade bostäder”.

Dela Fastigheten Torselden 8 i Torsvik säljs

Kommentarer

Anders Wennberg 2017-01-20 16:26

Intressant,

Skall det byggas 50 lägenheter, kanske tom av lyxkarraktär, på den tomten - då blir det nog ganska högt. Eller tänker jag fel?

Jag minns att ledande politiker (bl.a. kommunalråd från M) upprepade gånger sagt att det inte finns några planer på att bygga högre på denna fastighet än för övriga Centrum/Torsviks planerna. Det verkar alltså vara fel.

Men än värre, vad jag minns har ledande politiker beskyllt Rädda Lidingö för "lögnaktiga påståenden" när RL hävdat att det skulle byggas ett högt hus här.

(Modererad av Lidingösidan)

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google