Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

"Försämrat företagsklimat på Lidingö"

onsdag 24 maj 2017 06:29

BRISTER I DIALOGEN. Företagsklimatet på Lidingö har försämrats sedan förra året. Det visar Svenskt Näringslivsstora enkätundersökning om företagsklimatet. Drygt 31 000 företagare i landets kommuner har talat omvad de tycker. Även 7 000 kommunpolitiker har tyckt till om företagsklimatet i sina kommuner. Områden somföretagarna har betygsatt är bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamhetersamt kommunens service till företagen.

Företagarna på Lidingö har en lägre uppfattning om företagsklimatet på ön (3.4)...  Illustration: Svenskt NäringslivFöretagarna på Lidingö har en lägre uppfattning om företagsklimatet på ön (3.4)... Illustration: Svenskt Näringsliv ... än politikerna (4.0). Illustration: Svenskt Näringsliv... än politikerna (4.0). Illustration: Svenskt Näringsliv

Betyg sätts på en skala mellan 1 = dåligt och 6 = utmärkt. Positiv andel är betyg 4 (bra) eller högre.

– Företagen på Lidingö tycker att kommunen brister i sin dialog och information till företagen. Upphandlingar ochservice är andra områden där företagen inte är nöjda, säger Anna Wallin projektledare på Svenskt Näringsliv.

Solna och Sollentuna är de två kommuner som har bäst service i länet och också de kommuner där företagen ärmest nöjda med företagsklimatet totalt sett.

Enkätresultatet ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Rankingen presenteras den 26 september. I 2016 års ranking hamnade Lidingö på plats 19, 6 platser lägre än 2015.

Länk till Svenskt Näringslivs enkät.

Dela "Försämrat företagsklimat på Lidingö"

Kommentarer

Henrik Åkermark 2017-05-24 20:46

Mycket olycklig utveckling för Lidingö. Kan förstå att försämringen som är tydlig sedan valet 2014 av många kan kopplas samman med personskiftet i kommunledningen och att det innebär att partiet inte längre ser företagandet centralt och mycket viktigt för oss.
Det är inte bra.
För oss moderater som Lidingös största parti och ett i grunden det mest företagarvänliga partiet ger det anledning till självrannsakan.
Vårt stöd till näringslivet måste visas mycket tydligare och då räcker inte bara vackra ord utan det krävs öppen dialog och handling. Och det är verkligen inte så svårt eftersom det ligger helt i linje med våra värderingar och vår politik.
Ett aktivt företagande skapar sysselsättning som ger intäkter för kommunen och utrymme för skattesänkningar och/eller utökade satsningar.
Det här inlägget har jag skrivit som medlem i moderaterna i Lidingö och för att jag är besviken över utvecklingen eftersom brinner för den här frågan

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google