Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Fyra restauranger har försvunnit på Lidingö sedan årsskiftet

fredag 7 februari 2014 13:34

Det var fullt med bilar utanför Gåshaga Sealodge under dagens visning.

Det var fullt med bilar utanför Gåshaga Sealodge under dagens visning.

Sedan årsskiftet har fyra restauranger på Lidingö slagit igen. Men förhoppningen är att en av de nedlagda ska kunna öppnas igen, senare under våren. Samtidigt har två konferensanläggningar på ön fått nya ägare.

Under hösten 2013 beslöt Equmeniakyrkan att flytta sin utbildningsverksamhet till Bromma. Därmed stod det klart att Lidingö Hotell & Konferens med restaurang Paul Petter måste läggas ner från årsskiftet, se Lidingösidan 4 september.

Vid årsskiftet ändrades förhållandena för Villa Söderås tvärt. Från att ha varit ett populärt besöksmål för mat- och konferensgäster stängdes anläggningen under nyårsdagen. Det är fortfarande oklart vem som tagit över anläggningen. Se Lidingösidan 26 december.

I Gåshaga stängde även den lilla caférörelsen Magasin 3 på Södra Hamnpromenaden för ett par veckor sedan. En fastighetsmäklare kommer istället att öppna sitt kontor där inom en månad.

Gåshaga Sealodge gick i konkurs under januari och under fredagen var det visning av alla inventarier för allmänheten. Allt, från bord och stolar till ishinkar och speglar, ska säljas. Auktionen äger rum på nätet. Under dagen kom mellan 200 och 300 personer för att se på alla föremål. Fastighetens ägare Wallfast AB räknar med att restaurang- och hotellrörelsen kan fortsätta med en ny restauratör, som beräknas öppna under våren.

Café Gåshaga, som ligger på Värdshusvägen, letar efter en köpare på Blocket.

Samtidigt får man inte glömma bort att två av Lidingös konferensanläggningar fått nya ägare under januari. De nya ägarna till både Skogshem & Wijk och Blue Hotel ser positivt på framtiden. Se Lidingösidans artiklar om Skogshem & Wijk och Blue Hotel.

Dela Fyra restauranger har försvunnit på Lidingö sedan årsskiftet

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google