Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Högberga Vinfabrik är "Årets Företagare" på Lidingö

tisdag 29 april 2014 11:14

Vinmakarna Johan Zälle, Per Hallgren och Johan Hjort höjer glasen för utmärkelsen "Årets Företagare" på Lidingö.

Vinmakarna Johan Zälle, Per Hallgren och Johan Hjort höjer glasen för utmärkelsen "Årets Företagare" på Lidingö.

Organisationen “Företagarna Lidingö” har utsett Högberga Vinfabrik och grundarna Per Hallgren, Johan Zälle och Johan Hjort till “Årets Företagare 2013”. Högberga Vinfabrik är den första och enda toscanska vinfabriken i Sverige. Varje år plockar vinfabriken 10 ton druvor i Toscana som sedan transporteras till Lidingö där vinifieringen sker efter konstens alla regler. Priset delades ut under Företagarnas årsmöte på Scandic Foresta under måndagskvällen.

Företagarnas motivering:
Högberga Vinfabrik har gjort det omöjliga möjligt genom att tillverka italienska viner på våra breddgrader. Entreprenörerna utstrålar ett stort och uthålligt entreprenörskap. Det finns ett nytänkande och ett passionerat driv. Med sitt kunnande och engagemang har man etablerat sitt eget varumärke och Högberga Gård på ett utmärkt sätt. Experterna anser att Högberga Vinfabrik gör de bästa vinerna av alla svenska vintillverkare.

– Vi är förstås oerhört glada och stolta över denna utmärkelse. Vi är ett litet företag som motiveras och engageras mycket av bekräftelser som detta. Det ger oss ny energi att fortsätta utveckla våra idéer i vinfabriken, säger Johan Hjort.

Flera årgångar av Högberga Vinfabriks vin 8.90 har redan sålt slut på Systembolaget. Många företag och privatpersoner väljer också att själva vara med i vinfabriken för att få möjlighet att tillverka sitt eget vin och följa hela processen.

– “Vinmakare för en dag” är en mycket välbesökt aktivitet. Ibland gör vi den i egen regi, ibland i samarbete med Svenska Dagbladet. Detta är ett event som alltid är fullbokat och det känns fantastiskt att kunna erbjuda en aktivitet som intresserar så många, säger vinmakare Johan Zälle.

– Vi gör så GOTT vi kan, säger vinmakare Per Hallgren, som också konstaterar att det nu är tio år sedan som vinmakarna gjorde sitt första försök att göra gott, svenskt vin på toscanska druvor i vinmakare Zälles mormors garage i Tyresö. Idag håller vi i priset som Årets Företagare på Lidingö. Det är stort.

Dela Högberga Vinfabrik är "Årets Företagare" på Lidingö

Kommentarer

Sven Lidbeck 2014-04-29 13:52

Grattis till en välsmakande trio – In Vino Veritas!

Anders Odéen 2014-04-29 12:59

Vilka killar!
Grattis alla 3, ni har nästan gjort godare än ni kan… Vad sägs om att bilda Club Årets Företagare? Skål på er!

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google