Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

I morgon stänger Kennys

torsdag 29 december 2016 17:28

TIO ÅR I STADSHUSET. Fredag den 30 december serveras de sista rätterna hos Kennys restaurang i Lidingö stadshus bottenvåning. Sedan görs lokalen om för att användas som uppställningsplats för inredning i samband med att hela stadshuset börjar byggas om under en dryg tvåårsperiod.

En bister min på en erfaren restauratör inför sista dagen i "luckan" på Kennys.En bister min på en erfaren restauratör inför sista dagen i "luckan" på Kennys. Under tiden Lidingösidan ställer sina frågor kommer många förbi för att säga adjö.Under tiden Lidingösidan ställer sina frågor kommer många förbi för att säga adjö.

- Det är mycket sorgligt, säger Sung Chu Cheung, som drivit restaurangen de senaste tio åren. Mellan 2006 och 2009 drev jag även restaurang Bali på Sturegatan nära hörnet vid Valhallavägen, men sedan tyckte jag det räckte med endast en restaurang.

Restaurangen i stadshuset har funnits på samma plats sedan stadshuset invigdes 1974 och har under åren haft ett antal restauratörer, bl.a. Carl-Johan Svennersjö. Den som har fler namn och gärna årtal får mycket gärna skicka dem som kommentarer så kompletterar jag artikeln vartefter.

- Jag säger inget om att man sagt upp mig för man har följt tidsgränsen. Däremot är jag missnöjd med att de investeringar jag gjort i köksutrustning under åren (grill, kylrum, diskmaskin) inte kan få förvaras ett tag tills jag hittat en ny restauranglokal. Detta hade jag i alla fall hoppats på, men nej det kom inget enda erbjudande utan bara kalla handen.

Efter lunchen.Efter lunchen. Tackbrev som hänger i serveringsluckan.Tackbrev som hänger i serveringsluckan.

- Från början var det tal om att staden skulle ge mig en restauranglokal i närheten, för hit kommer ju 100-tals matgäster varje dag. Men det var i höstas när det fortfarande arbetade folk på fastighetskontoret man kunde diskutera med. Vart ska alla "mina" matgäster nu ta vägen? Tidigare var 5-6 personer anställda här, nu på slutet har vi varit tre, som blir arbetslösa på nyårsdagen. (I Lidingö centrum har f.ö. Espresso i Vasapalatset slagit igen).

- Under åren har jag hjälpt olika organisationer på Lidingö som fått låna lokalen utan att betala hyra men som i gengäld köpt mat. PRO är en av dem. Jag har också haft jazzkvällar här vissa onsdagar under flera år.

Bilder från flera modevisningar med bl.a. PRO.Bilder från flera modevisningar med bl.a. PRO.

I och med att Kennys nu stänger kommer det inte finnas någon restaurang i stadshuset förrän tidigast senhösten 2019. Vid den tidpunkten har staden gjort en offentlig upphandling, som naturligtvis även Kennys är inbjuden till. Den nya restaurangen ska ligga i mitthuset, på gatuplanet, till vänster om man går in från Stockholmsvägen.

Dela I morgon stänger Kennys

Kommentarer

Björn Tarras-Wahlberg 2017-01-10 03:05

Jag beklagar uppriktigt att Kennys upphör. Därmed upphör
också en del av föreningslivet på Lidingö. Hos Kennys kunde
många föreningar ha givande möten och sammankomster.

Jag tror knappast att Nätverket Rädda Lidingö - Bevara
Trädgårdsstaden hade bildats om inte Kennys hade funnits. Det var där vi hade våra regelbundna interna möten med oroliga och engagerade Lidingöbor.

Och det var också där som vi hade öppna möten för alla
intresserade Lidingöbor.

Ett fint kapitel ur Lidingös historia avslutas därmed.

Tack Kenny och sorgligt att inte Staden kunde finna en rimlig lösning.

Hälsar Björn Tarras-Wahlberg
Rädda Lidingös grundare

Karin Wallgren 2017-01-08 09:34

Instämmer med Birgitta Olsen och Anders Wennberg. Det är för bedrövligt och ej acceptabelt att det skulle gå så här. Thisisthetimeforallgoodmentocometotheaidoftheparty=Kennys

Anders Wennberg 2017-01-07 22:39

En talande tystnad från Företagarföreningen, Centrumföreningen, politiker och tjänstemän som svar på frågan: "Vad har ni gjort för att hjälpa Kennys?" Troligtvis är svaret väldigt lite, trots stora ord om hur mycket de värnar om Lidingös företagare, samlingsplatser och levande Centrum.

Jag undrar igen, är det bara tomma ord och fantasifulla planer, eller hjälper ni till även i konkreta situationer som denna (och vad gör ni då)?

Cecilia Eriksson 2016-12-30 18:09

När restaurangen/cateringfirman som låg i samma byggnad som äldreboendet Tor försvann, var det många som trodde att ett nytt företag skulle ta vid. Kan den platsen vara en temporär lösning? Går kanske att samsas med Mötesplats Centrum?

Anders Wennberg 2016-12-30 13:37

Verkligen trist. Både att Kenny får lägga ner restaurangen, och att han inte får bättre stöd från Kommunen.

Var är Företagarna på Lidingö och Centrum Föreningen? Var är de politiker som säger sig värna om det lokala näringslivet, ett livskraftigt Lidingö Centrum med service och restauranger? Har de hjälpt Kenny i denna situation?

Eller är hödljudda Företagare och Centrum föreningar bara intresserade av att hjälpa sina egna medlemmar, och att synas och höras - när det kommer en företagare som far illa på riktigt så vill de inte stå upp för honom?

Det vore intressant att högra både från Anna R K, ledande tjänstemän och företagsföreningarna hur detta kan gynna näringslivet på ön, och vad som gjorts för att hjälpa Kenny.

Ulrika Levihn 2016-12-29 21:22

Jättetråkigt! Instämmer med Birgitta Olsen och lycka till!

Birgitta Olsen 2016-12-29 20:26

Lycka till med att hitta ny lokal. Verkar väldigt småaktigt att du inte kan få lagra utrustningen en tid.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google