Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

ICA Kvantum nominerad

måndag 19 mars 2018 14:42

ÅRETS HÅLLBARA MATBUTIK. Uppdaterad 22 mars. Sveriges ledande restaurangguide "White Guide" kommer i år även dela ut pris till "Årets Hållbara Matbutik". Man har testat och bedömt drygt 350 matbutiker ur ett hållbarhetsperspektiv. Av dessa är 50 nominerade. En av dem är ICA Kvantum på Lidingö. Priset "White Guide Green" delas ut vid en gala som hålls den 30 maj på Grand Hotel i Stockholm.

White Guide-juryn har bedömt hur butiken arbetar med hållbarhet inom livsmedel. Utbud, miljömärkningar, kommunikation och internutbildning är några andra parametrar. Kriterierna för huvudkategorin Årets Hållbara Matbutik är framtagna tillsammans med Världsnaturfonden WWF.


UPPDATERAD 20 MARS. White Guide Green omfattar i år även kategorin "Årets Hållbara Butiksledare 2018". I den kategorin ingår butikschefer och handlare och bedömningen utgår från 350 butiksbesök som har gjorts de senaste 6 månaderna. Av dessa har 20 personer nominerats. Priset delas ut på Grand Hotel i Stockholm den 30 maj 2018. På Lidingö har Malin Johansson, ICA Kvantum Lidingö nominerats.

Juryn har bedömt hur butikschefen eller handlaren arbetar med följande värdeord: helhetssyn, hållbarhetsvisioner och handlingskraft. Personen har tydliga visioner för en hållbarare framtid i butik och har förmågan och viljan att förvandla ord till handling.

UPPDATERAD 22 MARS. Inte nog med att ICA Kvantum i Larsberg är nominerad till "Årets Hållbara Matbutik" och till "Årets Hållbara Butiksledare 2018", se ovan, nu har White Guide även nominerat affären till "Årets Stora Köttpris 2018".

Tre butiker som arbetar med att inspirera kunden till hållbara val av kött och chark tävlar om titeln. Juryn har bedömt hur de tre butikerna arbetar med hållbarhetsfrågor kopplade till kött, såsom att ta tillvara på alla delar av djuret och inspirera kunden till hållbarare val av kött och chark. Även det priset delas ut på Grand Hotel den 30 maj.

Dela ICA Kvantum nominerad

Kommentarer

Ulf Åkermark 2018-03-19 15:23

Grattis, det känns tryggt att handla i er butik.
Bästa hälsningar
Ulf

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google