Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

John Mattson köper 480 lägenheter i Käppala från Tagehus Holding AB

måndag 2 juli 2018 15:53

HERKULES OCH JUNO. I fredags blev det klart att John Mattson Fastighet AB köpt 480 lägenheter i Käppala från Tagehus Holding AB. Genom affären blir Tagehus delägare i John Mattson. Johan Ljungberg, som är huvudägare i Tagehus, blir också ny styrelseledamot i John Mattson. Genom affären ökar John Mattson sitt fastighetsbestånd till cirka 2 200 lägenheter på Lidingö och den totala uthyrbara arean blir nu totalt cirka 150 000 kvadratmeter.

John Mattson Fastighets AB är ny ägare till dessa fastigheter på Jupitervägen i Käppala. ArkivbildJohn Mattson Fastighets AB är ny ägare till dessa fastigheter på Jupitervägen i Käppala. Arkivbild

Fastigheterna i Käppala ligger i kvarteren Herkules och Juno på Merkuriusvägen respektive Jupitervägen. Total uthyrbar area är 30 000 kvm fördelat på 480 lägenheter, 14 lokaler samt garage. Fastigheterna i Käppala har många likheter med John Mattsons bestånd i Larsberg och Baggeby med 1950- och 60-talsbyggnader och man planerar att uppgradera fastighetsbeståndet enligt motsvarande modell som skett i Larsberg.

- Sedan mitten av 1960-talet har vi förvaltat och utvecklat Larsberg med högt ställda kvalitetskrav på vår verksamhet och vi ser fram emot att utveckla Käppala vidare utifrån samma grundvärderingar. Hyresgästernas delaktighet och känsla av trivsel och trygghet har alltid varit mycket viktigt för bolaget, säger Siv Malmgren, VD för John Mattson i ett pressmeddelande.

- Det är med stort förtroende för John Mattson vi genomför den här affären. John Mattson är ett företag som liksom vi har en lång historik och stark värdegrund med gedigen erfarenhet av förvaltning och utveckling, vilket kommer till stor nytta för Käppalaområdet, säger Johan Ljungberg, huvudägare i Tagehus.

Tagehus är ett samlingsnamn för Tagehus Holding AB. Tagehus är familjeägt och har varit verksamt under tre generationer.

Dela John Mattson köper 480 lägenheter i Käppala från Tagehus Holding AB

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google