Väder Lidingö

Lidingö fredag 3 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Karina på Storholmen "förefaller ha flyttat"

lördag 5 oktober 2013 00:01

Krogen på Storholmen ligger precis vid vattnet.

Krogen på Storholmen ligger precis vid vattnet.

Krogen “Karina på Storholmen” är stängd och inredning och utrustning håller på att fraktas bort. Storholmens Tomtägareförening, STÄF, som äger lokalen, sade upp hyreskontraktet med Karina Vall redan i våras med avflyttningsdatum den sista mars 2014. Efter att krogen hållit öppet under sommaren är det nu tyst i lokalerna. Men hyrorna är obetalda och föreningen har bett Kronofogden om hjälp med att avhysa hyresgästen.
– Om man inte kan ordna värme på vintern och ventilation på sommaren enligt hyreskontraktet är det omöjligt att bedriva restaurangverksamhet. Det pumpar in kalluft under hela vintern så glasen på serveringsdisken fryser fast, säger Karina Vall när Lidingösidan kontaktar henne.

Karina Vall startade sin verksamhet i restauranglokalerna vid östra bryggan på Storholmen år 2011. Under hela denna tid har det varit problem med värme och ventilation. Kalluften, som är bra på sommaren, har inte slagits av förrän i januari/februari och temperaturen i lokalen har legat runt 8-9 grader. För att kunna bedriva verksamhet har hon därför ställt in ett antal element, vars drift belastat hennes egen elräkning.
– Under åren har jag behövt köpa fyra nya kassaapparater eftersom de gått sönder på grund av kylan i lokalerna, säger Karina Vall. När jag bett dem stänga av har ingenting hänt. Så här kan man inte ha det. Det är oseriöst.

“Hyresgästen förefaller ha flyttat”, skriver styrelseordföranden för STÄF, Bengt Rafstedt, i ett brev till föreningsmedlemmarna och fortsätter: “vi försöker nu kontakta Hyresgästen för att få tillbaka nycklarna och tillgång till lokalen”. Men hyreskontraktet löper på fram till 31 mars 2014. Nu håller en arbetsgrupp i tomtägarföreningen på med att ta fram förslag för lokalens fortsatta användning. Om knappt två veckor ska styrelsen behandla förslagen.

Redan i våras fick Karina Vall ett meddelade från STÄF att ”lokalerna skall användas på annat sätt/till annat ändamål”. Samtidigt sades hyreskontraktet upp med avflyttning 31 mars 2014. Men eftersom hyresgästen vid flera tillfällen inte betalade sin hyra enligt avtalet så sade STÄF upp Karina Vall ytterligare en gång. Hyresskulden närmade sig i början av september 100 000 kronor. Föreningen har enligt medlemsbrevet försökt föra en dialog med henne, men inte lyckats. STÄF har därför lämna in en begäran till Kronofogdemyndigheten om handräckning med att avhysa Karina Vall från lokalen eftersom inga hyresinbetalningar kommer.

På frågan vad som ska hända nu säger Karina Vall till Lidingösidan:
– Jag är inte den förste krögaren de bråkar med. Det har varit minst fyra stycken tidigare och den som var precis före mig kom de också i ordentlig konflikt med. Det ärendet slutade i rätten. Jag kommer att koppla in en advokat när det gäller hyrorna. Dessutom har jag motkrav på föreningen som kommer att preciseras. Föreningens nuvarande styrelse vill helt enkelt inte ha en dialog med mig.

Karina på Storholmen "förefaller ha flyttat"

Dela Karina på Storholmen "förefaller ha flyttat"

Kommentarer

Marie 2014-01-21 19:24

Vi hoppas att det kommer en ny trevlig restaurang på Storholmen.

Fredrik S 2013-10-06 14:15

Håller med föregående talare och tycker synd om STÄF fast jag gratulerar dom till ett bra beslut.

Johan Nilsson 2013-10-06 02:43

Det var väl för väl att Karina sades upp, hon har blåst många på löner och betett sig mycket mycket omoraliskt.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google