Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Lagerhotell i Ekholmsnäs

tisdag 17 februari 2015 12:08

Efter att under lång tid enbart varit en stor djup grop mellan två industribyggnader ska det nu byggas ett lagerhotell på Ekholmsnäsvägen 44. Under åren har två bygglov godkänts, men trots det har inget hänt. Det tredje bygglovet godkändes av miljö- och stadsbyggnadsnämnden i november förra året och den nye markägarens planer är att bygga i år med ambitionen att vara klar före nästa vinter.

Denna arkivbild är från 2010. Fram till idag har inget ändrats.Denna arkivbild är från 2010. Fram till idag har inget ändrats.

Den drygt 2000 kvadratmeter stora tomten var länge tänkt som ett lagerhotell för däck och redan i september 2007 beviljades det första bygglovet. Men inget hände under fem år. I november 2012 fick dåvarande ägaren ett nytt bygglov, men inget bygge startades då heller. I slutet av förra året lämnades ett helt nytt förslag in till nämnden, ett förslag som godkändes i november och som nu, efter komplettering, kommer att beviljas vid nämndens möte i morgon, onsdag.

Tanken är att det ska bli ett lagerhotell som riktar sig privatpersoner, säger Marc Skårman, vars företag är byggherre. Vad lagerhotellet kommer att heta är fortfarande oklart.

Så här är det tänkt att den nya byggnaden ska se ut i genomskärning. Ekholmsnäsvägen till höger. Illustration: Berg & Gren arkitektkontorSå här är det tänkt att den nya byggnaden ska se ut i genomskärning. Ekholmsnäsvägen till höger. Illustration: Berg & Gren arkitektkontor Lagerhotellets framsida. Ekholmsnäsvägen i förgrunden. Illustration: Berg & Gren arkitektkontorLagerhotellets framsida. Ekholmsnäsvägen i förgrunden. Illustration: Berg & Gren arkitektkontor Byggnadens placering mellan Batterihuset, längst ned, och Volvo. Ekholmsnäsvägen till höger. Illustration: Berg & Gren arkitektkontorByggnadens placering mellan Batterihuset, längst ned, och Volvo. Ekholmsnäsvägen till höger. Illustration: Berg & Gren arkitektkontor

Dela Lagerhotell i Ekholmsnäs

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google