Väder Lidingö

Lidingö fredag 29 september 2023 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingö Musteri öppnar tidigare än vanligt

fredag 17 augusti 2018 09:41

LÖRDAG 18 AUGUSTI. Det blir en bra äppelskörd i år och äpplena mognar något tidigare än normalt. Vårens värme gav en riklig blomning och pollineringsvädret var gynnsamt. Därför kommer Lidingö Musteri i Grönsta att öppna redan i morgon, lördag den 18 augusti. Förra året var det många som inte fick skörda ett enda äpple och för Lidingö Musteri innebar det ett bortfall på nästan 90 % mustad frukt.

John Lindberg, t.v. och Robert Eklann driver Lidingö Musteri. Foto: Lidingö MusteriJohn Lindberg, t.v. och Robert Eklann driver Lidingö Musteri. Foto: Lidingö Musteri

- På många träd är det rikligt med frukt, något mindre till storlek beroende på torkan. För de sena höstsorterna kan man gärna gallra bort en del för att få kraftigare tillväxt på kvarvarande, säger John Lindberg och Robert Eklann på Lidingö Musteri. Just nu ser det riktigt lovande ut. Att dricka sin egen dryck, från eget träd, i de flesta fall fritt från skadliga kemikalier, det är fantastiskt.

Man bokar sin mustningstid via hemsidan. Har man minst 50 kg, ca 3-4 fyllda pappkassar, får man sin egen dryck från eget träd. Är kärnorna bruna är äpplet moget vilket ger en god balans mellan syra och sötma, och färdigt att musta.

Foto: Lidingö MusteriFoto: Lidingö Musteri

Dela Lidingö Musteri öppnar tidigare än vanligt

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google