Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Årets Företagare i Stockholm bor på Lidingö

torsdag 11 maj 2017 13:09

NEMA PROBLEMA. I går utsågs lidingöbon Robert Moldén till Årets Företagare i Stockholm 2017. Sedan 2104 driver han företaget Nema Problema Foundation som bland annat arbetar med ideell välgörenhet i Ghana. Inom ramen för sitt välgörenhetsarbete har han bland annat bidragit till att ett nytt barnhem byggts och gett barnen en skolbuss.

Pristagaren Robert Moldén, till höger, Philip Robertsson i mitten och William Grafström till vänster är Nema Problema. ArkivbildPristagaren Robert Moldén, till höger, Philip Robertsson i mitten och William Grafström till vänster är Nema Problema. Arkivbild

Tillsammans med Lidingö stad arbetar han och företaget även för att integrera nyanlända genom att skapa jobbtillfällen. Robert vill få företag att förstå kraften hos nyanlända och få fler att våga starta egna företag. Finansieringen av företaget kommer delvis från Robert Moldéns bilfirma. Genom att köpa och sälja bilar har han omsatt stora belopp och delar av vinsten i bolaget går till samhällsnytta.

Priset delas ut av Företagarna Stockholms stad, som är Sveriges största lokala företagarförening.

Juryns motivering:
Med kreativitet, ett stort hjärta och gott affärssinne har denna företagare en inspirerande förmåga att kombinera lönsamma affärer med samhällsnytta. Företagaren bidrar till integration genom så väl anställningstillfällen som välgörenhet. Han driver flertalet välgörenhetsprojekt både på hemmaplan och internationellt och är en mycket god förebild som företagare och medmänniska, genom att ständigt visa att det stora värdet skapas när människor möts.

Priset till Årets Företagare på Lidingö delades ut den 30 mars till Lidingösidans skapare och redaktör, se denna länk.

Dela Årets Företagare i Stockholm bor på Lidingö

Kommentarer

Rolf Hattenbach 2017-05-12 14:25

Mycket välförtjänt! Grattis!

Eva Christina Cederlöv 2017-05-11 20:56

Grattis Wille, nya grannen! Från din granne Chris i 57-an

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google