Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingömässan finns i år på andra sidan bron

fredag 11 oktober 2013 10:26

Lidingömässan finns i år på andra sidan bron

Förra årets återuppståndna succé från 1980-talet, Lidingömässan, har i år flyttat över bron, till Stockholm.

Hur kan ni lägga en mässa för Lidingö i Stockholm, frågade Lidingösidan de två arrangörerna Malin Troberg-Lindén och Anders Odéén.
– Om Sverige kan visa upp sig vid världsutställningar runt om i världen, så kan väl Lidingö visa upp sig i Stockholm, blev det tvärsäkra svaret.

Var kommer mässan att äga rum?
– I Magasin 9 i Stockholms Frihamn. Det är hur enkelt som helst att ta sig dit, med bil, buss, T-bana eller båt. Tar man bilen finns det gott om P-platser, T-banan går till Gärdet, flera busslinjer går till Frihamnen, 1:an från Stora Essingen, 76:an går från Ropsten via Frihamnen till Slussen och 72:an från Karlberg till Frihamnen. Dessutom kan man ta Lidingömässans egen skyttelbåt som pendlar mellan mässan och Gåshaga, via AGA/Larsbergs brygga. Båten är dessutom gratis…

Öppettider, inträde?
– Mässan är öppen lördag den 12:e och söndag den 13:e mellan 11.00 och 17.00. Det kostar 60 kronor i entré för alla som är 16 år och äldre. För barn mellan 0 och 15 år är det gratis i målsman sällskap. Av inträdet skänker mässan en 10-krona per besökare till insamlingen för Världens Barn.

OK, vilka ställer ut under de två dagarna?
Vilka som ställer ut kan man se på denna länk. Och de olika programpunkterna kan man läsa om på denna länk. Men man kan sammanfatta allt så här: Cirka 70 företag deltar, som friskvårdsföretag, mode & inredning, möbelsnickare, och fler av Lidingös konferensanläggningar. Barn och unga hittar kul underhållning i Barnhörnan med bl.a. Legobygge, Brioleksaker och en hoppborg. Några hundra meter från mässan kan man ta en flygtur med Grafairs sjöflygplan till specialpris. SMC Gokart Center i Frihamnen bjuder på fina rabatter till dem som vill prova en åktur i Gokart eller testa hur det är att köra Segway. I Högberga Vinfabriks monter kan man under mässan skapa sitt eget vin, som present, julklapp eller till egna vinkällaren.

Det sägs att det även ska bli skönsång på mässan
– Ja, Annie Fredriksson, en ung svensk mezzosopran, som senast gjort succé vid konserter i England, gör ett par framträdanden.

Blir det lika bra mässa som förra året, trots att den är i Stockholm?
– Absolut!

Dela Lidingömässan finns i år på andra sidan bron

Kommentarer

Tommy från Söder 2013-10-11 11:17

Trevligt!
Vi kommer. Härligt med många mässor i Frihamnen!

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google