torsdag 10 maj 2012 13:37
Hamburgaren Grand deluxe-bacon från Max. Foto: Max
Det blev hamburgerkedjan Max som vann kampen om att etablera den första hamburgerrestaurangen på Lidingö. Staden bjöd in de tre stora kedjorna att lämna anbud på området vid gamla motorgården vid Södra Kungsvägen, bredvid Willys. Se Lidingösidan den 16 februari 2012. Försäljningssumman för kvarteret uppgår till 8,5 miljoner kronor.
– Att Lidingö stad väljer oss framför våra konkurrenter ser vi som en stor seger. Att de nämner våra miljöambitioner som en anledning är ett bevis på att vårt ihärdiga arbete för hållbarhet värderas högt, säger Richard Bergfors, VD på Max, i en kommentar.
Max restaurang på Lidingö kommer att betyda cirka 40-50 nya arbetstillfällen på ön. Staden har genomfört en markundersökning på tomten där det tidigare har legat bland annat en bensinstation. Proverna har inte visat på att någon sanering krävs för markanvändning. Restaurangen får samma infart som Willys och kommer ha en drive-in.
– Vi ser fram emot att skapa fler arbetstillfällen främst för unga och att snart kunna erbjuda även lidingöborna Sveriges bästa hamburgare, säger Richard Bergfors.
– Lidingö stad har valt Max utifrån en rad bedömningskriterier som gestaltning, ekonomi och miljöambitioner. Den slutliga utformningen regleras i detaljplanen som nu tas fram för området. En rimlig tidsplan är att verksamheten kan komma igång om cirka tre år, säger Niklas Andersson, exploateringsingenjör vid stadsledningskontoret och i egenskap av representant för markägaren kravställare vid försäljningen.
– Den gamla motorgården är väl lämpad för den här verksamheten med tanke på tillgänglighet, trafikflöden och avståndet till kringliggande bostadsområden. Jag tycker att det är glädjande att det genom etableringen skapas arbetstillfällen för framför allt ungdomar på ön, samtidigt som restaurangen erbjuder en attraktiv och alkoholfri miljö, säger kommunalrådet Paul Lindquist (M).
Om Max, skrivet av Max
Max är Sveriges första hamburgerkedja och grundades 1968. Den familjeägda kedjan är marknadsledande och föregångare med fettsnåla produkter, bland annat var man först i branschen med nyckelhålsmärkta måltider och GI-burgare. Max serverar endast svenskt nötkött, kyckling och bacon. Företaget är världens första restaurangkedja som koldioxidmärker sina måltider samt klimatkompenserar hela verksamheten till 100 procent genom trädplantering i Afrika. Målet är en verksamhet helt fri från fossila bränslen. Idag har Max 90 restauranger i Sverige och Norge, och väntas öppna ytterligare nio under 2012. Max omsatte 1,4 miljarder 2011.
- Att Lidingö stad väljer oss framför våra konkurrenter ser vi som en stor seger, säger Richard Bergfors, VD på Max. Foto: Max
Här kommer det att bli Max. Södra Kungsvägen till höger. Den gamla motorgården skymtar till vänster liksom fjärrvärmeskorstenen i Dalénumområdet.
Mårten Dahlberg (S) 2012-05-11 14:59
Jonas 2012-05-11 08:27
Agneta 2012-05-10 15:59
Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta
Annonser från Google