Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Mentor Communications sålt till Nordiske Medier

onsdag 21 december 2016 21:04

DANSK KÖPARE. Mentor Communication Group AB:s ägare, Mikael Heinig, säljer Mentor till den danska verksamheten Nordiske Medier. B2B-företaget Mentor Communications ger ut 23 olika branschtidningar, har 80 medarbetare i Lidingö vid Tryffeln, och Helsingborg, och en omsättning på cirka 120 miljoner kronor. Bolaget lyckades vända en förlust på 12,9 miljoner kronor 2014 till vinst på 3,6 miljoner kronor under 2015.

Mikael Heinig utsågs av organisationen Företagarna till Årets Företagare 2006. ArkivbildMikael Heinig utsågs av organisationen Företagarna till Årets Företagare 2006. Arkivbild

– Mentor har under en längre tid varit till försäljning och jag är mycket trygg med att överlåta det framtida ägarskapet till Nordiske Medier och verksamhetens moderbolag Nordjyske Medier, säger Mikael Heinig i en kommentar. Nordjyske Medier är en av Danmarks största mediekoncerner. Nordiske Medier har 125 medarbetare i Ålborg, Köpenhamn, Göteborg och Oslo och en omsättning på cirka 150 miljoner kronor. Totalt driver och äger Nordiske Medier 50 digitala medier samt 30 printmedier, som skickas till 450 000 nyhetsbrevsmottagare och till motsvarande antal läsare av printmedierna.

Till ny VD för Mentor Communications AB har utsetts David Hindfelt. Mikael Heinig kommer att arbeta som rådgivare samt ingå i styrelsen.

Dela Mentor Communications sålt till Nordiske Medier

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google