Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 februari 2024 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Musikaffären i Lidingö stängs, men inte musiken

måndag 23 maj 2016 00:01

FORTSÄTTER SPELA. Efter 30 år i Lidingö centrum stänger Bernt Liljegren snart sin musikaffär, Lidingö Musik & Ljud. Till hösten kommer sonen Richard och hans företag Eventation AB att ta över lokalen. Även den andre sonen Lesli är involverad i den verksamheten.

Musikern Bernt Liljegren har drivit sin musikaffär i Lidingö centrum i 30 år, på Friggavägen.Musikern Bernt Liljegren har drivit sin musikaffär i Lidingö centrum i 30 år, på Friggavägen.

- Det är allt färre som köper skivor, fast, det finns en stadig kundkrets. De som tidigare köpte CD-skivor kommer nu in och köper barnskivor. Internet har ju förstört för de få musikaffärer som fortfarande finns. Men nu börjar det å andra sidan pressas nya vinylskivor, så vem vet - det kanske blir en ny sorts lyssnande framöver. Men just nu så rear jag ut lagret av både CD-skivor och 78-varvare, säger Bernt Liljegren.

- Hade den här affären legat i stad 15 mil från Stockholm eller Göteborg, ja då hade den gått bra, säger han, lite desillusionerat.

Snart stängs affären.Snart stängs affären.

Bernt Liljegren har ett förflutet i musikbranschen och började tidigt på 60-talet spela i olika band på det som tidigare kallades för ungdomsgårdar. Därefter har han spelat gitarr med Hep Starts, Tommy Körberg, Burken, Rock Olga och Peter Holm och mellan 1966 och 1967 ingick han i The Maniacs.

Hans stora intresse har alltid varit gitarrer och han började importera gitarrer redan som 15-åring. I sin affär har han haft ett brett sortiment av tillbehör, som folk ibland kommit långväga för att köpa. Stängningen av affären innebär inte att han slutar spela. Tvärtom. Sedan länge ingår han i Johnny Lundin Band. Johnny träffade han redan i början på 1960-talet. Och bandet är mycket efterfrågat.

Den som vill njuta av svensk musikhistoria kan hitta den på Bernt Liljegrens egen sida, på denna länk.

I affären hänger ett antal affischer från 1960-talet. Andra personen från vänster på Hep Stars-affischen är Bernt Liljegren.I affären hänger ett antal affischer från 1960-talet. Andra personen från vänster på Hep Stars-affischen är Bernt Liljegren.

Dela Musikaffären i Lidingö stängs, men inte musiken

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google