Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

NaturligtVis - det ”naturliga” valet

onsdag 22 november 2017 17:45

- Företaget NaturligtVis Hälsocenter vill vara det naturliga valet för människors hållbara livsstil, förebyggande och rehabiliterande, säger Catharina Hyltén-Cavallius om företagets vision.

Lotta Byrén (t.v) och Catharina Hyltén-Cavallius äger NaturligtVis. Foto: Katarina PalmstiernaLotta Byrén (t.v) och Catharina Hyltén-Cavallius äger NaturligtVis. Foto: Katarina Palmstierna

Detta är den tolfte artikeln i en serie intervjuer med företagare på Lidingö som Katarina Palmstierna, ordförande för Företagarna Lidingö, gör och som publiceras på Lidingösidan. Det blir möten med både större företag och enmansföretagare. Gemensamt är att de alla arbetar på Lidingö.

NaturligtVis är ett paraplybolag för 12 egna företagare. Alla har sina egna drivkrafter och sina olika behandlingsmetoder för sömnstörningar, utbrändhet, spänningar, stresshantering, mag-och tarmproblem, migrän, depression, kostrådgivning till allergier, etc. Behandlingsmetodernas namn känner vi igen som Yoga, Anti-Stress, Rosenmetoden, Soma Move, Tibetansk medicinsk massage, KBT- & ACT–terapi, Zonterapi, Klassisk massage, Coaching, för att nämna några.

Catharina Hyltén-Cavallius och Lotta Byrén äger tillsammans NaturligtVis Hälsocenter och de övriga 10 terapeuterna hyr in sig. Bolaget står för varumärke, marknadsföring, hyreskontraktet, etc. Kunderna ser bara ett företag och kan välja vilken friskvård man önskar. Det blir en del internfakturering och Catharinas mamma Babs, 83 år, sköter bokföringen och fakturering med stor vana.

Hur är det att ligga i ett närcentra som Larsberg? frågar jag. Har kunderna svårt att hitta hit och hur är det med kommunikationerna?

- Larsberg är en bra plats för oss och den blir än bättre, då både Larsberg och Dalénum växer, säger Lotta. Våra kunder bor till stor del i närområdet. Dessutom ligger vi nära ICA Kvantum som drar folk.

- Kommunikationerna är förträffliga, då både Lidingöbanan och bussar går hit plus att vi har parkeringsgarage i huset, där man får stå gratis i två-tre timmar.

- Vi har 30 % företagskunder och 70 % privatkunder och cirka 85 % av kunderna är Lidingöbaserade. En utmaning vi har mot företagen är att få dem förstå att man måste ta pauser i arbetet, då det både sänker stressnivåerna och ökar välmåendet och produktiviteten.

- Vi har inga direkta konkurrenter i området och inte heller på Lidingö. Det finns ingen som har det samlade grepp vi har, men det finns gym som SATS, och terapeuter som jobbar ensamma med t.ex. yoga, massage eller annat.

Lotta Byrén. Foto: Katarina PalmstiernaLotta Byrén. Foto: Katarina Palmstierna

- Vi har gjort och gör rätt mycket reklam för NaturligVis på Lidingö. Vi finns t.ex. i Lidingö Centrum på Hälsans dag, skyltar utanför ICA Kvantum etc. Men fortfarande finns det många på Lidingö som aldrig hört talas om oss. Ibland känns det som det är ett ”svart hål” och man vet inte vart marknadsföringsinsatserna tar vägen, säger Lotta.

- De kunder vi har, cirka 300 som kommer och går, är dock mycket nöjda med oss. En kund sade: ”Det tar tid att hitta ett sådant här ställe, där man känner sig trygg”. En framgångsfaktor är säkert att vi alltid prioriterar ”det personliga mötet” och en ”hållbar livsstil”.

Catharina kommer från hotell- och restaurangbranschen och har haft matlagningskurser på Rosendahl till helt nyligen, men nu tar NaturligtVis all tid. Lite abstinens har hon dock och varannan lördag arbetar hon på Firren i Lidingö Centrum. År 2002 kände dock Catharina att det var dags att göra något mer meningsfullt och utbildade sig i naturmedicin och några år senare till diplomerad KBT/ACT-terapeut och startade en verksamhet i Torsvik alldeles själv. Efter några år kändes det ensamt och hon gick med i ”Lidingös Hälsonätverk”, där det också fanns en efterfrågan att samverka. Detta blev upprinnelsen till NaturligtVis som startades 2012 och alltså firar 5 års-jubileum i år.

Lottas bana är en annan. Hon är civilekonom i botten och har arbetat i näringslivet på SAS i 20 år med ledarskap och ekonomi och senare på ett mindre konsultbolag, där hon var så ambitiös att hon fick utmattningssyndrom. En dag tog det bara slut och ambulansen fick hämta henne på jobbet. Självklart ledde detta till många funderingar och hon kom fram till att ändra bana, så hon utbildade sig till terapeut och lärare i medicinsk yoga och började hålla yogakurser. 2013 såg hon en annons på Facebook ”Yogasal att hyra” och på den vägen är det. Sedan 2015 är hon också delägare tillsammans med Catharina.

Både i Lottas och Catharinas uppväxt talades det om hälsa och att hjälpa andra och det ligger nu som en stark drivkraft för att utveckla verksamheten vidare. Inte förrän nu kan de försörja sig på den.
- Men vi lever som vi lär och prioriterar också vår egen hälsa och en hållbar livsstil. Att ta hand om sig själv är det bästa du kan göra för andra och våga ta hjälp om du behöver, avslutar Catharina och Lotta.

Text: Katarina Palmstierna


Företagsfakta:
Företagsnamn: NaturligtVis Hälsocenter AB
Startades: 2012
Vem äger bolaget: Lotta Byrén och Catharina Hyltén-Cavallius
Hur många anställda: Vi har 10 personer som hyr in sig hos oss
Kontor/lokaler: Larsbergstorget 4-6
Hur många kunder: Vi har cirka 300 kunder som kommer och går

Återhämtande massage. Foto: NaturligtVisÅterhämtande massage. Foto: NaturligtVis Nästan alla som arbetar på NaturligtVis. Foto: NaturligtVisNästan alla som arbetar på NaturligtVis. Foto: NaturligtVis

Dela NaturligtVis - det ”naturliga” valet

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google