Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Nu har Grill Bruno öppnat

måndag 2 september 2013 12:01

Hanna på Grill Bruno serverar en kopp espresso vid bordet. Men den som vill stå i baren kan även få sin kopp serverad där.

Hanna på Grill Bruno serverar en kopp espresso vid bordet. Men den som vill stå i baren kan även få sin kopp serverad där.

Under helgen öppnade två nya restauranger i Lidingö galleria vid Torsviks torg. Grill Bruno har tagit över efter den libanesiska restaurangen och japanska restaurangen Miyabi har öppnat mitt emot. Det finns gott om platser för matgäster eftersom resturangbord även finns i gallerians gångar. Redan de första dagarna verkar det ha blåst in friska matdofter i gallerian, och nu kommer säkert fler att upptäcka vad som finns bakom den lite diskreta entrédörren.

Grill Bruno ska bli ett halvgalet hål-i-väggen där känslan ska vara att man hamnat i en metropol, skriver ägarna i sin programförklaring. Här ska den jäktade kunna ta sin espresso stående vid bardisken, hit ska man inom några veckor kunna komma och få tre möjligheter att äta sin mat: Antingen vid ett av restaurangens bord, eller ta med sig maten färdiglagad, eller få med sig råvarorna för att själv kunna laga maten. Och den som vill ta ett glas vin före bussfärden hemåt får också plats.

De tre som står bakom den nya restaurangen är Patrik Gadelius, som också driver Långängens gård, Alex Lanefelt, som driver Restaurang Bryggan i Gåshaga och Petter Lundquist. Det har bildat bolaget GLL, utifrån efternamnens startbokstäver. Deras sikte är inställt på att testa idén med denna italiensk-franska kombination på Lidingö, för att sedan gå vidare och ta sig över bron ut till den stora världen. Alla tre resturangerna ingår i GLL.

Grill Bruno har egen bagare som både bakar bröd och gör pasta, färskare kan det inte bli. I restaurangens deli-disk syns både ostar, charkprodukter, pastarätter och kött och fisk för den som vill köpa hem för att grilla, plus tillbehör. För att försäkra sig om bra råvaror har man redan nu köpt in tio levande kalvar från uppfödare i närheten av Stockholm. Efter slakt kommer köttet att serveras på någon av GLL:s restauranger.

Publiken har redan uppmärksammat att Grill Bruno öppnat. Första dagen kom över 70 gäster, trots att man inte ens kan ringa och beställa ett bord, eftersom telefonnumret fortfarande inte är offentligt. Öppettiderna är 10.00 till 22.00 så här i början. Det gäller att känna sig för i början, men också vara beredd på många gäster, som när de väl hittat sitt matställe, alltid kommer.

Deli-disken på Grill Bruno. Här är det bara att beställa.

Deli-disken på Grill Bruno. Här är det bara att beställa.

Grill Brunos restaurangchef August Odervall visar upp en dorade, en fisk som grillas med huvudet kvar.

Grill Brunos restaurangchef August Odervall visar upp en dorade, en fisk som grillas med huvudet kvar.

Dela Nu har Grill Bruno öppnat

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google