tisdag 7 oktober 2014 12:05
Sedan några veckor är Lidingö Musteri i Grönsta igång med sin verksamhet, att pressa saften ur alla goda äpplen som mognat. Den som inte orkar äta upp sina äpplen kan nu på nära håll omvandla dem till ren must, som pastöriseras för lång hållbarhet. Allt packas i femlitersboxar. Innehållet kan bevaras i många månader. Så alla som inte vill att hjortar, rådjur, grävlingar, rävar, fåglar, getingar och myror ska äta upp fallfrukten kan samla ihop den plus plocka ner äpplena som är kvar på trädet och omvandla allt till god saft.
Lidingösidan har tidigare skrivit om Lidingö Musteri, innan det öppnade. Under oktober månad kan man tidsbeställa mustning torsdag till söndag. Då kan man även besöka fiket som är inrymt i samma lada, och har samma öppettider.
Klicka gärna på bilderna. Då blir de större.
Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta
Annonser från Google