torsdag 10 april 2014 15:10
Lidingös nygamla restaurang och hotellrörelse i Gåshaga får namnet Pier 16. Namnet anknyter dels till att hela byggnaden ligger på en pir, dels till att området heter Gåshaga Pirar och dels till att adressen är Värdshusvägen 14 – 16. De nya ägarna beräknar att öppna restaurangverksamheten under senare delen av maj. Hotellverksamheten kommer igång under sensommaren.
– Vi börjar nu skapa vårt team som ska jobba med oss, möblerna har beställts, viner och annat prövas och vi satsar på att ha färdigt och öppna under senare delen av maj, säger Mia Granath, en av de fyra restauratörer som tar över efter f.d. Gåshaga Sealodge, se Lidingösidan 4 april.
Den som utformar menyerna och är Pier 16:s “matguru” är alltså Mattias Larsson, även känd som “Fredagskocken”. Han jobbade länge på Villa Söderås och de senaste åren har han drivit Moderngastronomi.se
– Hans ledord är att laga ”ärlig mat”, d.v.s. jobba med bra råvaror och mycket smaker. Vi kommer inte att ha en uttalad inriktning på vare sig mat eller inredning. Maten ska som sagt vara ärlig, god, mycket smaker och inte så krånglig. Inredningen ska kännas inbjudande och mysig, med en kolonial touch, säger Mia Granath till Lidingösidan.
– Vår vision är att skapa en mötesplats med en varm och välkomnande stämning där den goda maten står i fokus.
Donald Sumpter 2014-08-05 15:24
Peder Sjögreen 2014-04-15 20:37
Lars H Ericsson 2014-04-11 23:41
Patrik Jonsson 2014-04-11 15:03
Pernilla Lejnerborn 2014-04-10 16:49
Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta
Annonser från Google