Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Promenad för Lidingös näringsliv

onsdag 20 september 2017 22:16

LIDINGÖ FÅR SNITTBETYG. För några dagar sedan ordnade Svenskt Näringsliv ett möte på Högberga gård mellan företagare på Lidingö och stadens politiker och tjänstemän. Ett trettiotal personer var närvarande och efter uppdelning i grupper blev det promenad på stigarna runt Högberga, en promenad under vilken det talades om näringslivsklimatet på ön, dialogen mellan staden och företagarna och stadens service till företagarna.

Fr.v. Anita Nordlund, Wacano, Företagarnas ordförande Katarina Palmstierna, kommunalrådet Carl-Johan Schiller (KD) och Ulf Pettersson från Lidingö stad bildade en av de grupper som samtalade om företagsklimatet.Fr.v. Anita Nordlund, Wacano, Företagarnas ordförande Katarina Palmstierna, kommunalrådet Carl-Johan Schiller (KD) och Ulf Pettersson från Lidingö stad bildade en av de grupper som samtalade om företagsklimatet.

Vid den efterföljande diskussionen redovisade Svenskt Näringsliv de enkätsvar som öns företagare lämnat tidigare i år för den årliga ranking av landets kommuner som snart presenteras. Jämfört med 2016 pekar Lidingös kurvor nedåt. Staden ligger t.o.m. under snittet i landet var gäller kommunens service till företagen, vad gäller kommunens information liksom upphandling. Däremot är fortfarande både allmänhetens och skolans attityder till företagande över landets snitt. Ett sammanfattande omdöme om Lidingö är betyget 3,4 (av 6) vilket är precis som genomsnittet för landets 290 kommuner.

Den näringslivspolicy som Lidingö precis tagit fram ska bidra till ett gott företagsklimat och staden har tillsammans med näringslivet tagit fram konkreta åtgärder och formulerat mål. Ett av målen är att Lidingö stad ska placera sig bland de tio bästa kommunerna i Svenskt Näringslivs ranking.

Och så fortsatte promenaden på den knaggliga stigen.Och så fortsatte promenaden på den knaggliga stigen.

Dela Promenad för Lidingös näringsliv

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google