Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

SATS Dalénum - öppet för alla, alla dagar i veckan

måndag 21 augusti 2017 17:20

3 200 MEDLEMMAR PÅ LIDINGÖ. För tio år sedan invigdes SATS Lidingö i Dalénum och idag har träningscentret 3200 kunder på Lidingö i alla åldrar. I lokalerna arbetar cirka 40 personer, både heltids- och deltidsanställda. Företaget, som startades 1995 i Norge, har totalt 418 000 medlemmar i Sverige, Norge och Finland. Namnet S.A.T.S är en norsk förkortning för Sport Aerobic Trenings Senter.

SATS:s platschef Camilla Fjaestad i mitten tillsammans med några medarbetare. Foto: Katarina PalmstiernaSATS:s platschef Camilla Fjaestad i mitten tillsammans med några medarbetare. Foto: Katarina Palmstierna

- Vi vill att SATS Lidingö ska var en samlingsplats för alla lidingöbor och andra som vill träna, säger Camilla Fjaestad, som är platschef på SATS Lidingö.

Detta är den sjätte artikeln i en serie intervjuer med företagare på Lidingö som Katarina Palmstierna, ordförande för Företagarna Lidingö, gör och som publiceras på Lidingösidan. Det blir möten med både större företag och enmansföretagare. Gemensamt är att de alla arbetar på Lidingö.

SATS har en stor variation av träningspass under veckans sju dagar, allt från yoga till riktigt tunga styrkepass. Populärast i dagsläget är Body Pump och Body Balance, men det varierar och under högsäsongen är det upp emot 60 klasser i veckan.

Camilla Fjaestad har själv varit grupptränare hela sitt vuxna liv på olika träningscenter även coachat företag i hälsa och välmående. Av en slump såg hon att de sökte en platschef på SATS Dalénum – sökte tjänsten och på den vägen är det.

- Det är också fantastiskt att få arbeta med friskvård och se hur människor mår bra av att träna – det ger mig energi. Våra medlemmar här på Lidingö är mycket trogna och jag känner många av dem, säger Camilla. Även om grundkonceptet är tydligt styrt från centralt håll har man mycket lokal frihet. SATS är ett bra och spännande företag att arbeta på och vi växer hela tiden.

Mängder med utmärkelser. Foto: Katarina PalmstiernaMängder med utmärkelser. Foto: Katarina Palmstierna

För att underlätta för barnfamiljer erbjuder man ”MiniSats”, som är bemannat sju dagar i veckan. Det är uppbyggt som ett ”Mini Lekland” där man kan lämna sina barn, från 6 veckors ålder upp till 11 år, medan man tränar på gymmet. Personalen har ”ChildCare”-utbildning, så föräldrarna kan känna sig trygga. ”Memebers first” är ett av grundbudskapen och SATS Dalénum har vunnit många priser, t.ex. ”Årets serviceteam” och ”Årets Center” två gånger samt ”Årets platschef”, säger en stolt Camilla Fjaestad.

Medlemmarna har valfrihet att träna på andra SATS-center och man kan ha flexibla träningskort som gäller över hela Sverige eller Norden. Man skräddarsyr numera sitt medlemskap utifrån behov och man väljer själv om man t.ex. vill ha bindningstid eller ej.

- Vi har flera konkurrenter eller jag skulle nästan kalla dem kollegor på ön, så jag tycker det finns ett komplett träningsutbud för våra lidingöbor.

I Lidingö arbetar cirka 40 heltids- och deltidsanställda. Företaget kvalitetssäkrar och kompetensutvecklar alla tränare, både PT (Personlig tränare) och GT (Grupptränare) för att leverera absolut toppkvalitet. SATS har sin egen SATS- education och tränarna kan vidareutbilda sig inom olika klasser och koncept, utifrån efterfrågan och behov. På t.ex. Minisats går man en särskild "ChildCare"-utbildning utöver HLR (hjärt-lungräddning) som är obligatorisk för alla som arbetar på SATS. Personalen får mycket coaching och tanken är att alla skall utvecklas. För många är SATS deras första arbetsplats och SATS är verkligen företag att växa i.

- Min drivkraft är att få personalen att utvecklas och växa och det är roligt att få chansen att slussa in unga personer i arbetslivet, säger Camilla.

- Vår största utmaning är att 70 % av våra PT och GT bor på Lidingö. Många har korta pass på morgon, runt lunch och/eller på kvällar och däremellan har stora de luckor på flera timmar då de vill åka hem. Kollektivtrafiken på ön är dock urusel. Bor man t.ex. på Näset måste man åka till Ropsten för att komma till Dalénum och på kvällarna går varken bussar eller Lidingöbanan speciellt ofta.

- Detta gör det svårt att få instruktörer, och många väljer att jobba i City i stället. Vi har också en grupp som arbetar heltid i stan eller pluggar och jobbar extra som tränare på tidiga mornar och sena kvällar, så för oss är kommunikationen på ön verkligen en utmaning!

- Jag bor själv på Lidingö och älskar Lidingö. Åker dock sällan till Lidingö Centrum på grund av för smalt utbud – åker hellre till stan. Men jag skulle gärna vilja handla på ön och slippa tullavgifterna. Ett Clas Ohlson och Åhléns i centrum skulle inte vara fel, och mindre affärer med många olika prislägen, en större variation helt enkelt. Idag finns det inget givet ställe att träffas, en trevlig samlingspunkt för att äta en god bit mat eller ses på en AW en fredagseftermiddag, mycket p.g.a. de dåliga kommunikationerna. Jag ser en potential och varför inte i Dalénumområdet med restauranger vid vattnet, men jag ser även med spänning på utbyggnaden av Lidingö centrum.

Och till sist: Om du fick ställa en fråga till våra politiker, vad skulle det vara?
”Vad menas med hälsans ö”, avslutar Camilla.

Text: Katarina Palmstierna

Fakta:
Företagsnamn: SATS Dalénum Lidingö
Platschef: Camilla Fjaestad
SATS är Nordens ledande träningskoncern med visionen ”We will make the Nordic people happier and healthier”. 160 träningsanläggningar i Norden, cirka 8.000 medarbetare och 418.000 medlemmar, cirka 2.6 miljarder NOK i omstättning.
Startades: 1995 öppnade SATS sina första 8 träningscenter. SATS Dalénum startade 2007
Ägare: Investmentbolaget Altor & Tryg
Anställda på Lidingö: Cirka 40 anställda på hel- eller deltid, 70% bor på Lidingö
Lidingölokaler: Aga /Dalénum 2.800 kvm
Antal medlemmar på Lidingö: 3.200 personer

Foto: Katarina PalmstiernaFoto: Katarina Palmstierna

Dela SATS Dalénum - öppet för alla, alla dagar i veckan

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google