Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Tempo höjer tempot

tisdag 28 februari 2017 20:29

BAGGEBY. Sedan en vecka har Tempo-affären vid Baggeby torg ny ägare. Och om en månad blir det stora förändringar. Då kommer den nye ägaren, spel- och tobaksaffären Dirren, som bara ligger knappt 50 meter från Tempo, att flytta ihop med Tempo. Med sig tar Dirren pakethämtning från Schenker och DHL, Svenska spel och ATG och möjligheten att fylla på SL-koret plus en massa annat.

Här ska vi öppna upp så att man kan ta en kaffe och sitta vid fönstren, säger Tempo-ägaren Jakob Cassel.Här ska vi öppna upp så att man kan ta en kaffe och sitta vid fönstren, säger Tempo-ägaren Jakob Cassel. Sortimentet ska förnyas och kundernas önskemål kommer ha stor påverkan.Sortimentet ska förnyas och kundernas önskemål kommer ha stor påverkan. Det nya golvet ligger och väntar på att få läggas ut i affärslokalen.Det nya golvet ligger och väntar på att få läggas ut i affärslokalen.

Lidingöbon Jakob Cassel, som bor i Baggeby, har gått in som delägare i Dirren på Baggeby torg. Tillsammans med de två nuvarande ägarna har han sedan en vecka tagit över Tempo. Tempo har under åren haft både många namn och många ägare. 1955 startade livsmedelsaffären sin verksamhet under namnet Metro. 1991 var det dags för byte till Vivo. Sedan kom Handlar´n och så Tempo, som haft minst tre ägare.

- Nu ska vi rusta upp butiken och bl.a. lägga ett nytt laminatgolv, på samma sätt som Dirren har. Det ger en helt annan känsla när man kommer in i affären. Vår tanke är att starta samarbete med de lokala producenter som finns på Lidingö, som t.ex. Skärgårdsöl, kafferosteriet och servettgrossisten. Och så kommer vi ha paketutlämning, spelavdelning och så öppnar vi upp fönstren mot torget och ordnar några sittplatser där man kan dricka sitt kaffe, säger Jakob Cassel.

Nuvarande öppettider behålls i alla fall under den närmaste tiden: 9-20 måndag-fredag, 9-19 lördag-söndag.Nuvarande öppettider behålls i alla fall under den närmaste tiden: 9-20 måndag-fredag, 9-19 lördag-söndag.

Han har arbetat med livsmedel i 15 år och vet vad det kan innebära att ta över en butik och starta med en liten uppförsbacke. Men eftersom inriktningen är ett breddat och nytt utbud av varor och tjänster plus viljan att lyssna på kundernas önskemål och idéer, så är han och de två andra ägarna beredda att satsa hårt. Under de två år som Dirren haft sina nuvarande ägare har omsättningen ökat ordentligt genom förändrat sortiment och ökad service.

- Vår tanke är att hela torget ska leva upp, att alla affärsidkare ska klara sig och att de boende i området känner att de alltid kan hitta bra och färska varor här. Och eftersom jag bor här känner jag starkt för Baggeby, säger Jakob Cassel.

Under den första tiden kommer Tempo att ha samma öppettider som tidigare, men det är något som kan ändras. I början på april när de tu, Dirren och Tempo, blivit ett kommer man ordna ett invigningsjippo. Vem som tar över Dirrens lokal är fortfarande oklart.

Länk till Facebooksidan för Dirren Tempo Baggeby.

Dirren, som flyttar in hos Tempo ligger knappt 50 meter bort.Dirren, som flyttar in hos Tempo ligger knappt 50 meter bort.

Dela Tempo höjer tempot

Kommentarer

John Pedersen 2017-03-04 20:32

Va kul. Hoppas att det går bra. Se om Ni kan få Postnord också. Eran gamla lokal borde Pizzerian ta över. Eller en sport bar med uteservering. Ja. Det är ju sol där utanför! En stor ute servering skulle lyfta torget! Den övre delen av Pizzerian kan bli Lgh eller kontor.

Bengt "Sting Free Snus" Wiberg 2017-03-02 17:46

Varmt välkommen att lyfta vårt Baggeby! Där kommer jag handla både det ena och det andra.I höst hoppas jag Lidingösnuset ska finnas på hyllan också. Varmt lycka till med företagandet Jakob & friends! /Bengt på Fregattvägen

Anne Pedersen 2017-03-01 08:31

Jätteroligt!
Äntligen händer det något bra i Baggeby

Jerker Axén 2017-03-01 07:53

Underbart att man kämpar på i de lokala centra med naturligt bostadsläge och här med tåg- och bussförbindelse.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google