Väder Lidingö

Lidingö fredag 29 maj 2020 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Thernlunds öppnar snart ny butik i Lidingö Centrum

torsdag 24 oktober 2013 15:26

Sara Gate, butikschef för Thernlunds, kommer också att vara ansvarig för den nya butiken i Lidingö Centrum.

Sara Gate, butikschef för Thernlunds, kommer också att vara ansvarig för den nya butiken i Lidingö Centrum.

Den 1 november öppnar Thernlunds en ny butik, i Lidingö Centrum i den f.d. Svan Skodon-lokalen. Thernlunds följer därmed trenden att öppna en ny affär i närheten av sin tidigare, som både Synsam och Miyabi gjort. Försäljningsytan är på cirka 100 kvadratmeter och här ska butiken visa upp ett lite tuffare, mer utvalt sortiment för både damer och herrar. Det blir flera nya varumärken, som inte finns i Centrum.

– Vi tror att vår nya affär blir ett bra komplemet till Lidingö Centrum, säger Sara Gate, butikschef för Thernlunds Lidingö.

Carl Thernlund öppnade sin butik på Lidingö 1955, på Stockholmsvägen 34. Då hette den “Thernlunds Herr- och Gossekipering”. I mitten av 70-talet flyttades verksamheten till större lokaler på Stockholmsvägen 38, och i början av 80-talet började man även sälja damkläder och affären blev “Thernlunds Modehus”. Nu har man fyra butiker – i Lidingö, Liljeholmstorgets Galleria, Nacka Forum och Tyresö Centrum. Den femte öppnar alltså snart i Lidingö Centrum.

"Vad händer här" har nog alltfler frågat sig när de sett de förklistrade fönstren i Lidingö Centrum. Den 1 november öppnar Thernlunds sin nya affär här.

"Vad händer här" har nog alltfler frågat sig när de sett de förklistrade fönstren i Lidingö Centrum. Den 1 november öppnar Thernlunds sin nya affär här.

Dela Thernlunds öppnar snart ny butik i Lidingö Centrum

Kommentarer

Roland Rothman 2013-10-25 18:42

Daniel

1.Thernlunds öppnar en flagship store, du kommer se ett helt nytt koncept.
2. Handlarna väljer inte hyresgäster, detta har vi upplyst om vid flertal tillfällen.
3. Lidingö Centrum behöver tillskott av modebutiker, och speciellt med inriktning på yngre och herr.
4. Det är idag inte helt enkelt att öppna butik och nå lönsamhet på 100 kvm, du kan önska Clas Ohlson eller andra specialbutiker. Men för det måste man bygga nya lokaler med anpassning till dagens koncept.

Hoppas och tror att du kommer bli positivt överaskad.

Roland Rothman
Ordförande Lidingö Centrums Företagarförening.

Daniel 2013-10-25 16:40

Inget ont om Thernlunds. Tvärtemot, jag tycker det är en bra butik!! Men om handlarna i Centrum klagar på att kunderna sviker så kanske inte det smartaste draget när en lokal väl blir ledig är att smälla upp ytterligare en butik av något som redan finns.

Inte konstigt att handlarna hamnar snett i Centrum/Torsvik debatten. De måste ju själva förstå att de med ett tråkigt utbud helt enkelt inte attraherar fler konsumenter.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google