Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Tidseffektiv träning utifrån egna förutsättningar

tisdag 27 november 2018 10:57

- Bakgrunden till Minutus Gym och vårt koncept började med att vi tittade på varför det bara är cirka 20% av alla vuxna som tränar regelbundet i Sverige, och det är ändå högt jämfört med övriga Europa. Vi kom fram till att det finns tre primära trösklar för att träna: tiden, kunskapen, och motivationen. Det säger Sebastian Östberg, en idrottsintresserad ekonom och en av delägarna i Minutus Gym.

Sebastian Östberg, en av Minutus delägare. Foto: MinutusSebastian Östberg, en av Minutus delägare. Foto: Minutus

Via en studieresa till Tyskland, Belgien, Holland och Polen lärde sig delägarna hur andra jobbat med att försöka minska trösklarna för träning, så att fler kan dra fördel av allt det positiva som kommer med träning. 2015 startade de Minutus Gym i Lidingö Centrum.

Detta är den trettiotredje artikeln i en serie intervjuer med företagare på Lidingö som Katarina Palmstierna, ordförande för Företagarna Lidingö och ordförande i Lidingö Näringsliv, gör och som publiceras på Lidingösidan. Det blir möten med både större företag och enmansföretagare. Gemensamt är att de alla arbetar på Lidingö.

- Konceptet är en träningslösning som utgår från dina personliga träningsförutsättningar och mål där träningen är väldigt intuitiv och lättförståelig men ändå extremt tidseffektiv, säger Sebastian. Vi kombinerar detta med mindre lokaler i en varm miljö och personlig service – ett koncept som många som inte tränat på länge känner sig bekväma med. Vi är ensamma i Sverige om detta upplägg.

- Första gången gör man olika tester, som styrka, balans, vikt etc. och sätter sina personliga mål. All data sparas och alla inställningar sparas på ett personligt kort som används som ID vid varje maskin och då får du fram dina inställningar.

På 17 minuter hinner man runt alla maskinerna. Foto: MinutusPå 17 minuter hinner man runt alla maskinerna. Foto: Minutus Individuell inställning. Foto: MinutusIndividuell inställning. Foto: Minutus

- Träningen bedrivs i tre olika cirklar, säger Sebastian. Den första kombinerar styrka och kondition på cirka 17 minuter. Den andra bygger bara styrka och tar 11 minuter. Den tredje har endast fokus på kondition. Dessa kombineras sedan ihop baserat på medlemmens mål. Statistik från varje pass sparas och man gör löpande nya tester och lägger upp ett vidareutvecklat träningsprogram med tränarna.

- Vår snittmedlem är 51 år och 2/3-delar är kvinnor, men vi har ett spann på 12-88 år vilket är extremt kul. De flesta kunder får vi på rekommendation från medlemmar, men också via sociala medier.

- Ett av våra nyckeltal är träningsfrekvens, dvs ”Hur stor del av alla medlemmar tränade en viss vecka”. Vi är stolta över att cirka 90% av våra medlemmar kommer regelbundet, speciellt eftersom många inte tränat på ett par år. Vi finns hela tiden nära och hjälper till och coachar. Vi följer upp medlemmar som varit borta ett tag och försöker hela tiden hitta vägar till att hjälpa just den medlemmen att komma igång igen. För oss är det viktigt att alla medlemmar tränar regelbundet eftersom det är en win-win-situation då medlemmarna får resultat. Och, får de resultat förblir de medlemmar länge. Våra medlemmar är mer än nöjda och säger att de äntligen har hittat en träningsform som passar dem, tillägger Sebastian.

Direkt avläsbara resultat. Foto: MinutusDirekt avläsbara resultat. Foto: Minutus

- På senare tid har vi utvecklat samarbetet med Lidingö Golfklubb och Lidingö Slalomklubb och även lagt till tjänsten medicinsk personlig träning där ägaren Benny Johansson är den enda certifierade medicinska PT:n på Lidingö. Det finns idag ett stort glapp mellan sjukvården och träningen vilken den medicinska PT:n har djupare kunskap om. Vår konkurrensfördel i förhållande till andra träningsaktörer är att vi har en färdig träningslösning som gör det väldigt enkelt att få in träning som en naturlig del i vardagen, säger Sebastian. Ett pass tar sällan mer än 30 minuter.

- Sedan starten har vi växt konstant och har idag drygt 500 medlemmar, men än är det inte fullt, vilket är något vi siktar på att ha inom ett år. Vi tittar även på hur man kan komplettera vår tjänst ytterligare, och inom två år hoppas vi på en expansion någonstans på Lidingö. Den långsiktiga planen är att bygga upp en mindre kedja runt om i Stockholm, avslutar Sebastian.


FÖRETAGSFAKTA
Företagsnamn: Minutus Gym – Träningscenter Lidingö AB
Startades: 2015
Ägare: Sebastian Östberg, Benny Johansson, Johan Ahlberg och Jonas Karlsson
Hur många anställda: 5 stycken
Lokaler: Lejonstigen 2 B
Omsättning: Cirka 4 miljoner
Hur många medlemmar: 500 medlemmar

Text: Katarina Palmstierna

Dela Tidseffektiv träning utifrån egna förutsättningar

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google