Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Välbesökt jobbmässa

torsdag 27 april 2017 23:02

DRYGT 30 UTSTÄLLARE. Dagens jobbmässa i Lidingö stadshus, den tredje i ordningen, besöktes av flera hundra personer. Tillsammans med de drygt 30 utställarna fylldes stadshusets numera krympta entréhall ordentligt, så många trodde säkert att de var på T-Centralen i rusningstid. I år var inriktningen integration och det stora flertalet av besökarna var just nyanlända. I ett rum ordnades jobbmingel och de två företagen Nema Problema och Go! Lidingö, som båda arbetar med att på alla sätt kunna matcha nyanlända med de jobb som finns på marknaden, hade stundtals långa köer.

Jobbmässan ägde rum i Lidingö stadshus entréhall vars yta under ombyggnaden är nästan halverad.Jobbmässan ägde rum i Lidingö stadshus entréhall vars yta under ombyggnaden är nästan halverad.

Lidingö stad var på plats för att hitta nya medarbetare, liksom några konferensanläggningar och flera företag på Lidingö. Arrangörer för mässan var även detta år Lidingö stad, Arbetsförmedlingen och Företagarna Lidingö. Arrangörernas tanke är att genom mässan visa att Lidingö är en attraktiv arbetsmarknad för arbetssökande i hela regionen. Många av besökarna kom denna gång från andra kommuner i stockholmsområdet. Mässan kostade inget, varken för utställare eller besökare.

Nema Problemas Philip Robertsson, med ryggen mot kameran, fick svara på många frågor under de tre timmar som jobbmässan pågick.Nema Problemas Philip Robertsson, med ryggen mot kameran, fick svara på många frågor under de tre timmar som jobbmässan pågick. Kommunalrådet Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) och Företagarna Lidingös ordförande Katarina Palmstierna, två av arrangörerna, syntes i vimlet.Kommunalrådet Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) och Företagarna Lidingös ordförande Katarina Palmstierna, två av arrangörerna, syntes i vimlet. Företaget "Job Connector UF" drivs av elever på Hersby gymnasium. De vill hjälpa arbetssökande att hitta det rätta företaget att söka jobb hos.Företaget "Job Connector UF" drivs av elever på Hersby gymnasium. De vill hjälpa arbetssökande att hitta det rätta företaget att söka jobb hos. Lidingö stad var naturligtvis på plats med en egen monter.Lidingö stad var naturligtvis på plats med en egen monter. Lidingö Gymnastikskola sökte ledare. "Amour beau palpite" kan kanske översättas till "Den vackra kärlekens puls" (fast har du som läsare en bättre översättning är det enkelt att ändra).Lidingö Gymnastikskola sökte ledare. "Amour beau palpite" kan kanske översättas till "Den vackra kärlekens puls" (fast har du som läsare en bättre översättning är det enkelt att ändra). Madeleine Morne hos Småkockarna sökte säljare.Madeleine Morne hos Småkockarna sökte säljare. Reklam för Lidingö stad.Reklam för Lidingö stad. Philip Robertsson och Nema Problema hade, som sagt, en ständig kö av besökare.Philip Robertsson och Nema Problema hade, som sagt, en ständig kö av besökare. Lidingös integrationssamordnare Anna Skagersten ansåg att jobbmässan blev väldigt lyckad.Lidingös integrationssamordnare Anna Skagersten ansåg att jobbmässan blev väldigt lyckad. Rönneberga var en av konferensanläggningarna som var på plats.Rönneberga var en av konferensanläggningarna som var på plats.

Dela Välbesökt jobbmässa

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google