Väder Lidingö

Lidingö fredag 10 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

"Vi svävar på moln!"

torsdag 31 maj 2018 12:30

ÅRETS HÅLLBARA MATBUTIK. Igår utsågs Ica Kvantum i Larsberg till "Årets Hållbara Matbutik" av White Guide Green. Utmärkelsen överlämnades till Per-Erik Nilsson och fyra av hans medarbetare vid en ceremoni i Grands spegelsal. Av omkring 350 testade matbutiker runt om i landet, från Haparanda i norr till Trelleborg i söder, gick 50 vidare och igår stod Ica Kvantum högst upp på prispallen.
- Vi svävar på moln! Bäst i hela Sverige på att jobba med vårt hållbarhetsarbete! Vår vision att bli Grönast på ön är en bra bit på väg, säger en överlycklig Per-Erik Nilsson till Lidingösidan. Vi vill hjälpa till med att våra barn och barnbarn ska få uppleva jorden lika fantastisk som vi upplever i dag!

Ica Kvantum Larsberg är vinnarna. Fr.v. Kim Mattsson, Per-Erik Nilsson,  Malin Johansson, Frida Nilsson och Natalie Bäck Uhr. Foto: Magnus SandbergIca Kvantum Larsberg är vinnarna. Fr.v. Kim Mattsson, Per-Erik Nilsson, Malin Johansson, Frida Nilsson och Natalie Bäck Uhr. Foto: Magnus Sandberg Vinnarna fr.v. Per-Erik Nilsson, Malin Johansson, Kim Mattsson, Frida Nilsson och Natalie Bäck Uhr. Prisutdelare är finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund. Foto: Magnus SandbergVinnarna fr.v. Per-Erik Nilsson, Malin Johansson, Kim Mattsson, Frida Nilsson och Natalie Bäck Uhr. Prisutdelare är finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund. Foto: Magnus Sandberg

Vinnarmotiveringen lyder: ”En uppdaterad, kompetent och ansvarsfull matbutik där medarbetarna fungerar som inspiratörer och gröna ambassadörer – och där ledningen har siktet inställt på såväl dagens som morgondagens kunder.”

Utöver det främsta priset så kom ICA Kvantum Larsberg även på andra plats i kategorin "kött" och på sjätte plats i kategorin "butiksledning".

Kriterierna för bedömningen av butikerna är framtagna tillsammans med Världsnaturfonden WWF och tittar på alltifrån hur butikerna arbetar med sitt utbud, utbildningen av personalen, matsvinn och avfall till energiförbrukning och hållbarhetskommunikation ut mot kunderna.

Under eftermiddagen delades priser ut i tio olika kategorier. Syftet med White Guide Green är att lyfta hållbarhetsarbetet i svenska butiker:
”Dagligvaruhandeln i Sverige måste öka tempot och vi kunder måste bli bättre på att utöva påtryckningar, ta vårt ansvar helt enkelt. Det är först när vi kunder kräver en förändring, som en förändring kommer att äga rum. White Guide Green är ett sätt att vägleda kunderna till mest hållbara matbutikerna i Sverige.” säger Pär Bergkvist, initiativtagare till White Guide Green och VD för Bergkvist Publishing och White Public som ger ut White Guide Green.

Alla pristagarna på scenen. Foto: Magnus SandbergAlla pristagarna på scenen. Foto: Magnus Sandberg

Dela "Vi svävar på moln!"

Kommentarer

Lars Rune 2018-06-04 00:23

Grattis! Välförtjänt!

Siv Malmgren 2018-06-02 08:38

Stort grattis, mycket bra jobbat!
Vi på John Mattson är stolta över
vår framgångsrika hyresgäst.

Daniel Larson 2018-05-31 16:31

Mycket välförtjänt!
Stort Grattis till ägare och personal.
Fantastiskt bra jobbat!

Katarina Palmstierna, Lidingö Näringsliv 2018-05-31 15:50

Stort grattis från Lidingös näringsliv. Ni är verkligen värda det!
Det känns ju också solklart att ett företag på "Hälsans Ö" ska vinna detta pris.
Genom att ni har vunnit har ni också inkluderat företagandet på ön att bli en del av varumärket Hälsans Ö, något som vi just nu diskuterar med Lidingö stad. Oftast när vi talar om hälsans Ö talar vi om idrott, grönområden, motion, mat etc, men vi har inte tagit lagt in alla Lidingöföretagens "gröna /hållbara resor" på ön.
Att ICA Kvantum Lidingö har vunnit "Årets hållbara matbutik" handlar inte bara om att ha gröna produkter, förpackningar, mathantering, etc, det handlar också till stor del om ledarskapet, visioner, mål och förmågan att få med sig alla medarbetare och det har ni verkligen lyckats med!!

Vi vill gärna ha er som förebild och samarbetspartner för andra företag på ön på deras "hållbara resa" och vi hör av oss för att diskutera hur det kan gå till
Grattis ännu en gång!

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google