Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 februari 2024 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Villa Söderås, igen

torsdag 9 augusti 2018 00:01

DIALOGEN FORTSÄTTER. Minnesgoda läsare av Lidingösidan kanske kommer ihåg att Lidingös miljö- och stadsbyggnadskontor i maj skrev ett rätt vasst svar till ägaren av Villa Söderås, att kom inte svar före ett visst datum skulle förvaltningen avslå en ansökan om bygglov. Se denna länk till Lidingösidans artikel, i vilken även finns länk till den tidigare historien.

Villa Söderås, som den ser ut från gångvägen. Det gröna i förgrunden är tujor. Foto: Bengt JanssonVilla Söderås, som den ser ut från gångvägen. Det gröna i förgrunden är tujor. Foto: Bengt Jansson

Hur ser läget ut nu, i augusti? På Lidingösidans fråga svarar Peter Edman på stadsbyggnadskontoret att "eftersom kontoret inte kunde bevilja det aktuella förslaget pågår en dialog och ärendet kommer troligtvis att hanteras av miljö- och stadsbyggnadsnämnden under hösten."

Så nu är alla intresserade uppdaterade om vad som händer bakom tujahäcken. Och allt började 2013.

Dela Villa Söderås, igen

Kommentarer

Anders Bergstedt 2018-08-09 15:58

Iranska ambassaden, Söderås och skrotbilen som stått i två och ett halvt år på Tyktorpsvägen är skrämmande exempel på den juridiska tafflighet som präglat Lidingö.

Vi vet alla vem som var ansvarig för att snabbe Tommy kunde grundlura kommunen.Under många år kunde man inte ens sätta in spaning och utröna vem som ägde och byggde och vilka som åkte ut och in.

Då det gäller skrotbilen är det samma juridiska soppa man ägnat sig åt istället för att lösa problemet.Bilen är skrot, har varit avställd i snart tre år och ej körbar. Det har varit överträdelse av datumparkering, 24-timmarsparkering och är nu att betrakta som olaga upplag.

Ägaren har påstått att bilen flyttats en halvmeter framåt och bakåt under hela tiden. Inte ens denna grova lögn har handläggaren försökt motbevisa. Parkeringsvakterna har förbjudits att ägna sig åt detta. Under åren har kommunen fått all bevisning som behövs men det har inte ändrat på handlingsförlamningen.

Kanske tycker du att dessa tre saker inte hör ihop men det är just det de gör. Det finns säkert många liknande saker att ta upp och det kommunala beslutsfattandet verkar nu vara i totalt kaos. Nu väntar jag bara besked om hur det blir med lilla Lidingöbron. Är det någon som tror att spaden sätts i jorden i höst ?

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google