Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 maj 2024 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Villa Söderås planerar för konferensverksamhet

fredag 26 augusti 2016 00:01

VILL BYGGA TILL. Villa Söderås har lämnat in en bygglovsansökan till Lidingö stad för att få bygga till huvudbyggnaden. Meningen är att man, i bästa fall, under sommaren 2017 kommer att starta konferensverksamhet men även kunna ta emot bröllop och större arrangemang.

Byggverksamhet pågår framför Villa Söderås huvudbyggnad. Foto: Bengt JanssonByggverksamhet pågår framför Villa Söderås huvudbyggnad. Foto: Bengt Jansson

För knappt två månader sedan lämnade företaget VSQ Property AB in en bygglovsansökan om att få bygga till en del på Söderås huvudbyggnad, så att den västra delen får två våningar, och att även i samband med detta få bygga två balkonger och tre takfönster på den äldre delen. Tillbyggnaden handlar om cirka 40 kvadratmeter.

Tommy Lindström, som är VSQ:s ansikte utåt, berättar för Lidingösidan att man snart måste byta taket på huvudbyggnaden eftersom det läcker. Man måste då även byta en del plåtar. Detta tänker man göra i samband med tillbyggnaden. Planerna är att man från sensommaren nästa år ska kunna ta emot konferenser och utbildningssammankomster på övervåningen.

Man vill bygga övervåning på bottenvåningen till vänster på huset, sett framifrån. Illustration: Askhagen ArkitektkontorMan vill bygga övervåning på bottenvåningen till vänster på huset, sett framifrån. Illustration: Askhagen Arkitektkontor

- Hotelldelen måste då ökas. Vi vill ha dubbelt så många hotellrum som nu. Nu finns bara 40 rum. Vi behöver alltså dubbla detta så det blir ekonomiskt möjligt för oss att driva verksamheten. Man kan inte driva en konferensanläggning om man inte kan ta emot en större grupp gäster. Nu klarar vi inte att ta hand om 100 gäster, så vi måste få bygga ut. I planerna ingår även att bygga ut, och om, köket.

Det som de flesta lidingöbor är frågande inför är markuppbyggnaden och de fula tujorna som är en slags gränsmarkering.

- För att kunna placera ut bord och stolar på området mot vattnet kan vi inte ha en slänt. Marken måste vara rak och inte slutta. Tujorna kommer att vara kvar, som en avskärmning, mot gångstigen nedanför. Dessutom har vi anlagt en pool på ungefär 15 x 3 meter, utan något tak, framför huvudbyggnaden.

- Vi är angelägna om att få det hela att bli bra och vi kommer snart att ha ytterligare samtal med stadens tjänstemän. Dessutom har vi kontakt med Rönnebergas företrädare för att se hur vi kan hitta gemensamma lösningar, säger Tommy Lindström.

Dela Villa Söderås planerar för konferensverksamhet

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google