Väder Lidingö

Lidingö fredag 22 oktober 2021 v. 42

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

30 x 30 på Galleri Fallera

söndag 17 mars 2013 22:02

På Galleri Fallera ställs konstverk i storleken 30 x 30 cm ut. I förgrunden verk av Josefine Davidsson, mässing, och Jacqueline Igestedt, keramik.

På Galleri Fallera ställs konstverk i storleken 30 x 30 cm ut. I förgrunden verk av Josefine Davidsson, mässing, och Jacqueline Igestedt, keramik.

På Galleri Fallera på Sticklingevägen kan man nu se hur etablerade konstnärer gör, när de måste hålla sig inom ramarna. Medlemmarna i Föreningen Lidingökonstnärer blev kontaktade av galleriet och erbjudna att göra fyra konstverk per medlem men att måtten måste vara 30 × 30 centimeter. 22 medlemmar antog utmaningen och resultatet kan man nu se på galleriet fram till den 14 april. Omkring 80 konstverk hänger nu, i en fri ordning, på väggarna.

Det roliga är att alla som deltar arbetar i sina vanliga tekniker. Det betyder att man förutom oljemålningar och akvareller också kan se konstverk i glas, keramik, textil, foto och silversmide. Det andra som är roligt med utställningen är att alla konstverken har samma pris, 2 000 kronor. För varje försålt verk går 500 kronor direkt till Barncancerfonden.

Under vernissagedagen i torsdags, den 14 mars, såldes ungefär 25 procent av verken vilket betyder att Barncancerfonden redan nu fått 10 000 kronor.

Alla Lidingös bildlärare har bjudits in för att hålla bildlektioner med sina elever i galleriet, så de kan visa många olika konststilar på ett och samma ställe. Ett utmärkt initiativ som man hoppas många tar vara på.

Utställningen är ett annorlunda grepp på konst, både för konstnärerna och galleriet. Och besökarna får en fin överblick över Lidingös aktiva konstnärer.

30 x 30 på Galleri Fallera30 x 30 på Galleri Fallera30 x 30 på Galleri Fallera30 x 30 på Galleri Fallera

Dela 30 x 30 på Galleri Fallera

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google