Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Anders Widmark, en upplevelse i Breviks kyrka

måndag 18 september 2017 14:49

KÖR OCH SOLIST I PERFEKT FÖRENING. En fullsatt Breviks kyrka, en helt laddad Bodals kammarkör, jazzpianisten och kompositören Anders Widmark i toppform. Tillsammans blev det igår en fullständigt fysisk musikupplevelse. Konserten hade samma namn som en av Widmarks mest spelade stycken "Genom varje andetag", och pulsen i kyrkan steg under hela tiden. Widmarks sätt att spela gör att man nästan tror att han vill förena sig med flygeln. Det blir intensivt och samspelet med kören var perfekt.

Anders Widmark vid flygeln, Bodals kammarkör med sin ledare Ingrid Damstedt Holmberg och solen som lagom tittade in genom det runda fönstret och som kastade sitt sken även på solisten.Anders Widmark vid flygeln, Bodals kammarkör med sin ledare Ingrid Damstedt Holmberg och solen som lagom tittade in genom det runda fönstret och som kastade sitt sken även på solisten. De två är ett, Anders Widmark och flygeln.De två är ett, Anders Widmark och flygeln.

Nästan all musik som framfördes hade Anders Widmark både skrivit text och musik till. Han inledde med fyra solostycken och därefter sjöng kören, som ger ett alltmer helgjutet intryck, tillsammans med Widmark bl.a. "Fastän du sover" och "Ingen väg är den andra lik". Widmarks pianosolo i Ave Maria var klangfullt, nästan eftertänksamt. Efter det plussade han på med lite Vivaldi innan det var dags för just Genom varje andetag. Med "Mozart och dammsugaren" (alltså inte en sådan man äter) och "Kärlekssång" slutade den häftiga konserten, som körens inspirerande ledare Ingrid Damstedt Holmberg dirigerade. Fast, inte helt. Widmark rev av Falling out of love med en slutkläm som ingen kommer att glömma.
Efteråt blev det samtal med bl.a. Ingegärd Franzén, välkänd musikprofil på Lidingö.Efteråt blev det samtal med bl.a. Ingegärd Franzén, välkänd musikprofil på Lidingö.

Dela Anders Widmark, en upplevelse i Breviks kyrka

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google