Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Antikmässan Grand Antiques på Millesgården

torsdag 13 oktober 2016 00:01

FÖRSTA GÅNGEN. Idag öppnar Skandinaviens mest exklusiva antikmässa på Millesgården. Grand Antiques hålls nu för första gången på Lidingö och Millesgården. Under fyra dagar, till och med söndag, kommer nitton av Sverige och Finlands ledande antikhandlare visa en mängd exklusiva och antika föremål och målningar. Detta är en utställning som passar perfekt i Millesgårdens konsthall.

Konsthallen har förvandlats till en exklusiv antikmässa.Konsthallen har förvandlats till en exklusiv antikmässa.

- Så här fantastiskt kan det se ut hemma hos en familj som verkligen haft känsla för de sköna konsterna. Det är inspirerande för oss alla, säger Jan Ribbhagen, ny ordförande i arrangerande Sveriges Konst- och Antikhandlareförening.

Han ger mycket beröm till Millesgården:
- Bättre ställe har jag aldrig varit på. Vi har blivit ordentligt välkomnade och Millesgården har ordnat allt på bästa sätt.

Grand Antiques startade på Grand hotell för exakt 30 år sedan. Nu äger mässan rum vartannat år.

Läs mer på denna länk om öppethållande och visningar unde de fyra dagarna.

Galleristen Claes Moser ställer ut en grupp tavlor målade av den danska konstnären Marie Krøyer (1867-1940). Tavlorna hittades på vind i Tällberg i Dalarna efter hennes död.

Claes Moser:
Vid 1800-talets slut var Marie Krøyer en ung lovande konstnär, gift med Peder Severin Krøyer. Hon blev dock förälskad i den svenske tonsättaren Hugo Alfvén och de båda bosatte sig i Tällberg. De målningar som hon gjort placerade hon i ett konvolut som så småningom hamnade på vinden i huset. Där får konvolutet ligga i 40 år. Efter hennes död uppmärksammades det hela och konvolutet öppnades. Där låg 52 verk som aldrig tidigare visats. Konsthistoriker kallades in och det skrevs böcker om Marie Krøyes konstnärskap. Man fann snabbt att den danska konsthistorien måste korrigeras eftersom man ansett att Vilhelm Hammershøi (1864-1916) var först att måla de ensliga interiörerna och sättet att se landskapen. Nu fanns beviset att Marie Krøyer var flera år före Hammershøi. På mässan visas ett urval av Marie Krøyers verk som "De omålade tavlorna". Konvolutet är bevarat och visas också på mässan.

Sofia Silfverstolpe, generaleskreterare och Jan Ribbhagen, ordförande i Sveriges Konst- och Antikhandlareförening på varsin sida om galleristen Claes Moser.Sofia Silfverstolpe, generaleskreterare och Jan Ribbhagen, ordförande i Sveriges Konst- och Antikhandlareförening på varsin sida om galleristen Claes Moser. Verk av den danska konstnären Marie Krøyer.Verk av den danska konstnären Marie Krøyer. I detta konvolut hittades de 52 verken av Marie Krøyer efter 40 år.I detta konvolut hittades de 52 verken av Marie Krøyer efter 40 år. Mikael Skaj från Skajs Antikhandel tittar på det stora barockbord som företaget ställer ut.Mikael Skaj från Skajs Antikhandel tittar på det stora barockbord som företaget ställer ut. Ett bord av Haupt och en målning av Carl Larsson, som säljs av Skajs Antikhandel.Ett bord av Haupt och en målning av Carl Larsson, som säljs av Skajs Antikhandel. Verk av Leander Engström, Isaac Grünewald och Inge Schiöler.Verk av Leander Engström, Isaac Grünewald och Inge Schiöler. Kaffekannor av Wiven NilssonKaffekannor av Wiven Nilsson Foton av Nick Brandt.Foton av Nick Brandt. Nordlings Antik har möblerat med ett skinnklätt bord från NK tillverkat omkring 1965, med hurtsen "The Cube" av Hans Wegner från 1965 och ett skåp tillverkat av Säffle Möbelfabrik 1965, design Ib Kofod Larsen.Nordlings Antik har möblerat med ett skinnklätt bord från NK tillverkat omkring 1965, med hurtsen "The Cube" av Hans Wegner från 1965 och ett skåp tillverkat av Säffle Möbelfabrik 1965, design Ib Kofod Larsen. Jan Ribbhagen med en dosa av guld.Jan Ribbhagen med en dosa av guld. Akvamarin, från Ribbhagens.Akvamarin, från Ribbhagens. Arthur Aminoff från Galerie Donner visar ett ryskt spelbord.Arthur Aminoff från Galerie Donner visar ett ryskt spelbord.

Dela Antikmässan Grand Antiques på Millesgården

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google