Väder Lidingö

Lidingö måndag 20 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Är du Lennart, eller...?

söndag 8 februari 2015 00:01

I kväll, söndag, är det premiär för årets ungdomsproduktion av humorshower på Lidingö. Premiärföreställningen börjar klockan 18.00 på Elverket och föreställningen heter "Alla och Lennart". Ett 40-tal ungdomar har sedan hösten arbetat på att skruva till verkligheten så alla kan se sig själva i spegeln. De senaste fem åren har en ny föreställning tagits fram varje år i ett samarbete mellan Sagateatern och Lidingös fritidsgårdar.

Färgmötet. Vilken färg är bäst? Hur gör man när det blir 2-2 i omröstningen? Vad skulle "Lennart" gjort?Färgmötet. Vilken färg är bäst? Hur gör man när det blir 2-2 i omröstningen? Vad skulle "Lennart" gjort?

Årets föreställning har lite mer tyngd än de tidigare men så är det genomgående temat det numera ständigt återkommande ordet "utanförskap". Men finns det även ett "innanförskap"? Vem är i så fall Lennart, och vem är då ute eller inne? Kan namnforskaren Göran Asp, som skapat begreppet "Lennart-faktorn" förklara så fler än han själv begriper hur allt hänger ihop?

Sångnumren håller hög klass. "Lennart" är med på noterna.Sångnumren håller hög klass. "Lennart" är med på noterna. Har även djuren några som befinner sig i utanförskap? Elefanter? Ormar? Marsvin? Eller Lenn-arten?Har även djuren några som befinner sig i utanförskap? Elefanter? Ormar? Marsvin? Eller Lenn-arten? Vem slängde denna sko på mig, frågar SD-politikern som just skulle börja tala. I salen satt bara några flinande personer. En var kanske "Lennart".Vem slängde denna sko på mig, frågar SD-politikern som just skulle börja tala. I salen satt bara några flinande personer. En var kanske "Lennart".

Som åskådare känner man att det finns en "Grotesco-nerv" i föreställningen, ett gott betyg till dem som både skrivit och spelar de olika rollerna. Och naturligtvis är det på Lidingö som denna nerv finns, det var ju här det började. Här finns så många bra saker så vi kan vara lugna vad gäller den groteska fortsättningen. Dessutom är föreställningen kryddad med mycket bra musik- och dansnummer.

Den som redan nu vill se framtidens svenska humorister har en dryg vecka på sig. Ikväll är det alltså premiär och sedan blir det ytterligare sex föreställningar, fram till den 17 februari. Sista föreställningen firas med ett femårskalas där mycket kan dyka upp ur tidigare succéer på Elverket som "Ditt Liv", "Landet Lagom", "Tittarstorm" och "Ett Liv i Aga".

Länk till uppgifter om föreställningen.

Den kända bloggerskan kommer från Lidingö och har "i" som skär igenom den tätaste dimma. Debattledaren kan inte dölja sin förtjusning att få stå bredvid och sola sig i blogg-glansen. Är han "Lennart"?Den kända bloggerskan kommer från Lidingö och har "i" som skär igenom den tätaste dimma. Debattledaren kan inte dölja sin förtjusning att få stå bredvid och sola sig i blogg-glansen. Är han "Lennart"? Bra tryck i dansnumren. Här är ingen "Lennart".Bra tryck i dansnumren. Här är ingen "Lennart". "Jag tycker att vi skulle kunna hägna in Lidingö så vi fick vara för oss själva". Är Lidingö "Lennart"?"Jag tycker att vi skulle kunna hägna in Lidingö så vi fick vara för oss själva". Är Lidingö "Lennart"? Debatt, debatt. Alla har en åsikt, så vem är "Lennart"? Är alla Lennart?Debatt, debatt. Alla har en åsikt, så vem är "Lennart"? Är alla Lennart?

Länk till Lidingösidans artikel 8 februari.

Dela Är du Lennart, eller...?

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google