Väder Lidingö

Lidingö fredag 22 oktober 2021 v. 42

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Arthur Edman spelar på musikfestival i Moskva

fredag 19 maj 2017 15:24

FAGOTT. Arthur Edman, född och boende på Lidingö, har trots sina unga år (13 stycken) deltagit i mängder med musikfestivaler. Hans huvudinstrument är fagott, men han spelar även cello och piano. På söndag spelar han ett stycke i Bodals kyrka i samband med gudstjänsten, sedan bär det av till Moskva och den internationella musikfestivalen ”Moscow Meets Friends”. Festivalen pågår mellan den 29 maj och den 9 juni.

Arthur Edman, när han spelade i Breviks kyrka för ett år sedan.Arthur Edman, när han spelade i Breviks kyrka för ett år sedan.

Under de senaste tre åren har han vunnit flera internationella musiktävlingar i England, Sverige, Tyskland, Serbien, Spanien och Ryssland. Han har spelat solo i Royal Albert Hall i London, i Moscow International House of Music i Moskva, i Riddarhuset, på Musikaliska Akademien, på Waldemarsudde, Gripsholms slott, Hedvig Eleonora kyrka och flera andra platser i Stockholm. Förra året i maj uppträdde han i Breviks kyrka och applåderna vill då aldrig tystna, se Lidingösidan 23 maj 2016.

På festivalen i Moskva kommer unga artister från över 40 länder att delta. Festivalens konserter äger rum på olika platser i Moskva. Arthur kommer att vara den ende representanten från Sverige som får äran att spela i Moskvas två stora konsertsalar: Tchaikovsky Concert Hall och Moscows International House of Music. Sveriges ambassadör i Ryssland är inbjuden till hans konserter.

Söndag klockan 18 i Bodals kyrka kan man alltså lyssna på Arthur Edman, men han finns också med på Youtube, från bl.a. en lunchkonsert i S:t Jacobs kyrka. Länk.

Dela Arthur Edman spelar på musikfestival i Moskva

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google