Väder Lidingö

Lidingö fredag 29 september 2023 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Bara tre dagar kvar på AINA

lördag 18 februari 2017 21:33

SÖNDAG, TISDAG, ONSDAG. Satir- och ungdomsshowen Aina, som just nu spelas på Elverket, ges bara tre gånger till. För den som vill få lite nya vinklar på detta med att ljuga, och ljuga så att det troligen inte är sant att det som är sant verkligen är det, är Aina en perfekt föreställning. Och för den som tror på sanningen och inte alternativa fakta, är den lika uppbygglig. Det är en helgjuten uppvisning, med många bra skådespelarinsatser, som visar hur lögnen kan bli till skön konst, eller... Att den även är lokalorienterad, med cykelbanor och allt, gör att alla känner sig riktigt hemma. I alla fall till slutet, som inte utspelas på en blomsteräng i Elfvik. Eller var det kanske det? Kolla denna länk för mer info om speltider.

Samhällssatiren, dans- och musikshowen AINA har skrivits och spelas av ett 30-tal ungdomar i åldrarna 16-25 från Sagateatern, ungdomsgårdarna och Hersby gymnasium. Efter att ha repeterat sedan början av januari har de nu kommit i mål på ett väldigt övertygande sätt. Det är kul att se alla talanger med sin stora spelglädje, som finns på ön. Snart syns de säkert även på fastlandet.

Lidingösidan såg den knappt två timmar långa föreställningen i fredags och tog några bilder.

Isabelle Lindström sjunger "Jag ljuger så bra".Isabelle Lindström sjunger "Jag ljuger så bra". Karin Boyes sista släktingar och flickan som låg ned.Karin Boyes sista släktingar och flickan som låg ned. Thea Davidsson, i mitten, är MC-mannen Lars-Inge, som leder en kurs i att ljuga. "Lögnen är mitt liv" sa Lars-Inge, men var det en lögn?Thea Davidsson, i mitten, är MC-mannen Lars-Inge, som leder en kurs i att ljuga. "Lögnen är mitt liv" sa Lars-Inge, men var det en lögn? Ett helt overkligt nummer med kroppsstrumpeklädda dansare som utan musik framför "En vingmutters vridande" eller...?Ett helt overkligt nummer med kroppsstrumpeklädda dansare som utan musik framför "En vingmutters vridande" eller...? AINA är fylld av poliser som har sina egna dagordningar. "Gör något för en gångs skull".AINA är fylld av poliser som har sina egna dagordningar. "Gör något för en gångs skull". Musiken, här i en rosa nyans. Mattias Skantze vid pianot spelade även i flera av scenerna.Musiken, här i en rosa nyans. Mattias Skantze vid pianot spelade även i flera av scenerna. En morgonsoffa med "Morsan och Farsan" som ska handla om lögnen men som spårar ur, när patienten i direktsändning säger sig vara läkaren. Vem är vem?En morgonsoffa med "Morsan och Farsan" som ska handla om lögnen men som spårar ur, när patienten i direktsändning säger sig vara läkaren. Vem är vem? Finalen, då alla släpper loss ännu mer.Finalen, då alla släpper loss ännu mer.

Dela Bara tre dagar kvar på AINA

Kommentarer

Evelyn Lewandrowski 2017-02-20 00:06

Jag hade nöjet att se AINA i dag, söndag, och det blev en härlig upplevelse. Jag fick verkligen skratta - men somligt stämde även till eftertanke. I showen kunde många talanger skönjas, men mest av allt var det ett fantastiskt team-work som imponerade. Jag ber att få buga mig för alla medverkande - både på och bakom Elverkets scen!

Evelyn Lewandrowski
Kultur- och fritidsnämnden
för Lidingöpartiet

PS. Föreställningen var värd de 80 kronorna flera gånger om!

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google