Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Bildrebusjakten: Nygammal vinnare

torsdag 2 oktober 2014 23:54

Maria Ekvall har just tagit emot vandringspriset "Flöjtblåsande ängel" av Lidingö Hembygdsförenings ordförande Jan Ågren.

Maria Ekvall har just tagit emot vandringspriset "Flöjtblåsande ängel" av Lidingö Hembygdsförenings ordförande Jan Ågren.

Finalen på årets Bildrebusjakt avslutades under torsdagskvällen. Arrangerande Lidingö Hembygdsförening kunde räkna in 56 finalister i stadshusets sessionssal och vinnare blev Maria Ekvall, som f.ö. även vann år 2012. Hon hade samma poängtal som tvåan Johan Persson. Som pris får hon en inskription i vandringspriset “Flöjtblåsande ängel” av Carl Milles, som nu stannar hos vinnaren under ett år. Det här var 22:a gången som hembygdsföreningen arrangerade tävlingen.

Bildrebusjakten består av två delar. Dels har man en månad på sig att leta rätt på var ett drygt 30-tal skyltar är utplacerade på Lidingö. Som ledtråd finns ett blad med bilder på platser där skyltarna står. Efter att ha skrivit kodorden för respektive plats lämnas svaren till Hembygdsföreningen som kallar alla som svarat rätt till en final. Under finalen visas först 20 bilder, under en kort stund. Deltagarnas svar rättas och de som lyckats bäst får även delta i en “finalernas final” och då se 15 bilder från Lidingö. Den som gissat/vet bäst vinner.

Poängen för de tio som kom först:
1. Maria Ekvall, 30
2. Johan Persson, 30
3. Lars Nilsson, 29
4. Jan Sjöberg, 28
5. Björn Engdahl, 28
6. Bernt Otterström, 27
7. Agneta Wallin, 27
8. Monika Loreman, 26
9. Marie Rydberg, 26
10. Johan Alenius, 26
10. Gunnar Stenström, 26

Dela Bildrebusjakten: Nygammal vinnare

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google