Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Boka en underbar resa med moster Augusta

tisdag 14 november 2017 12:58

MISSA INTE! Sagateaterns mest erfarna skådespelare har tagit sig an en av Graham Greenes skruvade romaner, "Resor med moster Augusta". Just nu spelas den i Lidingö stadshus på en helt nyskapad scen, som ger nya möjligheter med större djup. Föreställningen har högt tempo, de olika scenerna skiftar blixtsnabbt och skådespelarna är - helt fantastiska. Det är otroligt roligt att se en så samspelt grupp klara de många växlingarna på ett så perfekt sätt. Sagateaterns betydelse för Lidingös kulturliv är stort och resultatet blir så tydligt i denna pjäs. Sebastian Höglund är regissör för föreställningen.

Mimmi Cyon som Henry Pulling (alla fyra "Pullings" är klädda i grå kostym) och Jacob Degerfält som moster Augusta.Mimmi Cyon som Henry Pulling (alla fyra "Pullings" är klädda i grå kostym) och Jacob Degerfält som moster Augusta. Mattias "Pulling" Skantze och moster Augusta i de farliga kvarteren. Mattias håller i askan efter sin mor.Mattias "Pulling" Skantze och moster Augusta i de farliga kvarteren. Mattias håller i askan efter sin mor. Isabel Öberg som "Wordsworth" och Thea Davidsson som "Henry Pulling".Isabel Öberg som "Wordsworth" och Thea Davidsson som "Henry Pulling". På väg mot Istanbul med Orient-Expressen. Mattias "Pulling" Skantze och Mimmi Cyon som "Tooley", som plötsligt kommit in i kupén.På väg mot Istanbul med Orient-Expressen. Mattias "Pulling" Skantze och Mimmi Cyon som "Tooley", som plötsligt kommit in i kupén.

Jacob Degerfält verkligen är moster Augusta och de fyra övriga skådespelarna Isabel Öberg, Mattias Skantze, Mimmi Cyon och Thea Davidsson spelar alla "Henry Pulling" och även andra roller. Musikern Fabrizio Fernandez Benitez har också en liten roll, förutom sitt gitarrspel.

Pulling är en pensionerad bankdirektör som tillsammans med sin excentriska moster Augusta finner sin väg över hela Europa, och så småningom ännu längre bort. Moster Augusta drar Henry bort från hans tysta förortsexistens till en värld av äventyr och kriminalitet. Under resornas gång berättar Augusta om "okonventionella detaljer" i sitt förflutna.

Det börjar när Henry Pulling möter sin åldrande moster Augusta för första gången på över femtio år, på sin mors begravning. Augusta berättar då för Henry att hans mamma inte var hans riktiga mor och att Henrys far har varit död i mer än 40 år. Henry följer med Augusta till hennes hus och möter där hennes älskare Wordsworth - en man från Sierra Leone. Henry dras in moster Augustas värld av resor, äventyr, romantik och en öppen attityd.

Det är snabba scenbyten som sköts med gardiner och ljussättning. Ensemblen har repeterat sedan augusti och allt flyter på i ett imponerande tempo. Den scen som nu skapats ligger på sessionssalens scen och åskådarna sitter på en gradäng så att hela scenlängden kan utnyttjas. Sagateatern saknar det scendjup som behövs men plötsligt har alltså Lidingö fått ännu en teatermöjlighet. Normalt sitter annars fullmäktiges presidium på denna plats.

Den som vill uppleva nästa generations skådespelare från Sagateatern och Lidingö (de tidigare kan ju ses på TV på fredagskvällar) måste bara se denna föreställning. Här finns humor, exakthet, koncentration och en stark vilja. Ljus och ljud fungerar perfekt och det är helt enkelt proffsigt.

Sex föreställningar är kvar: 15 november kl 19.30, 18 november kl 19.30, 19 november kl 18.00, 22 november kl 19.30, 25 november kl 18.00, 26 november kl 18.00.

Läs mer på denna sida.

Med ljussättning skapas nya miljöer.Med ljussättning skapas nya miljöer. Thea "Pulling" Davidsson och Jacob "Augusta" Degerfält på väg mot Argentina.Thea "Pulling" Davidsson och Jacob "Augusta" Degerfält på väg mot Argentina. Sebastian Höglund, regissör.Sebastian Höglund, regissör. Bravorop för ensemblen. Fr.v. Thea Davidsson, Mattias Skantze, Fabrizio Fernandez Benitez, Jacob Degerfält, Isabel Öberg och Mimmi Cyon.Bravorop för ensemblen. Fr.v. Thea Davidsson, Mattias Skantze, Fabrizio Fernandez Benitez, Jacob Degerfält, Isabel Öberg och Mimmi Cyon.

Dela Boka en underbar resa med moster Augusta

Kommentarer

Per Larsén 2017-11-19 20:55

Föreställningen rekommenderas varmt. Proffsig uppsättning och bra skådespeleri.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google