Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Boktipsarna finns på Lidingös stadsbibliotek

torsdag 23 november 2017 00:01

TRE BIBLIOTEKARIER. Varje onsdag mellan klockan 11.30 och 12.00 är bibliotekarier från Lidingö med i P4 Stockholms sändning av programmet "Förmiddag". De tre boktipsarna är Emilia Forssblad, Helena Ahlin och Pontus Juth och de brukar turas om att komma till studion. Oftast har de med sig tre böcker som ryms under samma rubrik, allt från deckare, litteratur för unga vuxna till biografier.

De tre boktipsarna Helena Ahlin, Emilia Forssblad och Pontus Juth. Illustration: Lidingö stadDe tre boktipsarna Helena Ahlin, Emilia Forssblad och Pontus Juth. Illustration: Lidingö stad

Igår var det Pontus Juths tur och han talade om tre "flanörromaner". Den första boken är en riktig klassiker, den norske författaren Knut Hamsuns bok "Svält" från 1890. Boken finns nu med en tio år gammal nyöversättning. Den andra boken handlar också om Oslo även om titeln är "Fakta om Finland", skriven av Erland Loes. Den romanen är från 2002. Den tredje boken kom ut 2014 och heter "Öppen stad" och är skriven av Teju Cole. Cole föddes i USA av nigerianska föräldrar men uppvuxen i Nigeria.

Den som vill lyssna på fyra boktips-program kan gå in på P4 Stockholms sida, på denna länk.

Dela Boktipsarna finns på Lidingös stadsbibliotek

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google