Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Bosse Lindquist fick Eric Forsgrens filmpris

torsdag 23 februari 2017 16:08

FÖR FILMERNA OM PAOLO MACCIARINI. Sveriges största dokumentärfilmspris, "Eric Forsgrens dokumentärfilmspris", gick i år till filmaren Bosse Lindquist. Prissumman är på 100 000 kronor och delades i år ut för åttonde gången. Ceremonin ägde rum i början av februari vid "Dokumentärdagen" i Piteå. Priset är instiftat av lidingöbon Eric Forsgren och juryordförande har varit Charlotte Hellström, SVT.

Eric Forsgren och Bosse Lindquist vid prisutdelningen. Foto: Charlotte HellströmEric Forsgren och Bosse Lindquist vid prisutdelningen. Foto: Charlotte Hellström Bosse Lindquist med prischecken. Foto: Charlotte HellströmBosse Lindquist med prischecken. Foto: Charlotte Hellström

Bosse Lindquist fick utmärkelsen för sina tre program om läkaren Paolo Macciarini som fuskade med strupoperationer på Karolinska sjukhuset.

Motiveringen:
”Bosse Lindquist har i en rad uppmärksammade dokumentärer för både TV och radio utvecklat en personlig berättarform som engagerar en stor publik.

I dokumentärserien ”Experimenten” lyckas han förena ett gediget journalistarbete med ett dokumentärt berättande av hög klass. Med envishet och kompromisslöst ger han i ”Experimenten” inte bara en bild av en fuskande läkare och forskare utan avslöjar också en akademisk kultur där prestige och äregirighet i värsta fall kan få ödesdigra konsekvenser för enskilda människor.”

Dela Bosse Lindquist fick Eric Forsgrens filmpris

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google